Afbeelding

Heerjansdam wint met 2-0 en is periodekampioen

Lokaal

Heerjansdam speelde zaterdag op de Molenwei tegen DCV en won met 2-0. Met die overwinning won de ploeg van trainer Ben Mierop de tweede periode, waarin het negen wedstrijden ongeslagen bleef (23 punten).

Een bonus was bovendien dat een aantal clubs, achter De Dammers op de ranglijst, punten verspeelden o.a. RVVH, Brielle, XerxesDZB. Heerjansdam startte (weer) sterk tegen DCV, in de 2e minuut schoot Lukas Valster in het zijnet en wat later redde keeper Bart de Keijzer met een reflex de harde kopbal van Ronald Ouwens. De beste aanval van de eerste helft leverde een afgekeurd doelpunt (buitenspel) van Gert-Jan Plaizier op. DCV was twee keer dreigend, met lange ballen ‘in de 16’ wat ‘net niet’ was voor de gasten, want met enige moeite konden de verdedigers voor keeper Yoël van Dalen net op tijd ingrijpen.

Na de rust voerde Heerjansdam het tempo op en dat leverde al snel een doelpunt op. Na een goede aanval over rechts via Mathijn Valster en Luke Homan (die de bal laag naar de 2e paal plaatste) was de veel meters makende Plaizier op tijd om de bal binnen te tikken:1-0.

Daarna zag Plaizier weer een doelpunt afgekeurd worden en testte Ouwens keeper de Keijzer met een hard schot. Ook Mike Sloof was dichtbij een goal (kopbal net naast) en invaller Milan van den Berg was dreigend na een prima actie.

Een kwartier voor tijd moest keeper Yoel van Dalen ook een keer in actie komen na een lob van Ronald Anthony. Vijf minuten later viel eindelijk de 2-0 na een aanval over links (Soufiane Erriani, Milan van den Berg) plaatste Ouwens de bal door naar Homan, die onberispelijk hard en laag diagonaal, de bal binnenschoot. En op die overwinning viel niets op af te dingen.