Gerard Keuzenkamp met Henk en Gerda van Zetten bij de geplaatste paal
Gerard Keuzenkamp met Henk en Gerda van Zetten bij de geplaatste paal

Eerste (mijl)paal voor de Parkboerderij de Kiboe-Hoeve

Lokaal

Op woensdag 25 april is op de Kiboe-Hoeve een tweede mijlpaal bereikt. Na het slaan van de eerste paal is vandaag een ooievaarsnest geplaatst. Het idee voor het nest ontstond vorig jaar toen Quirijn van den Bosch (beheerder bij Drechtwerk Groen) aan Gerard Keuzenkamp (Voorzitter van de Stichting Vrienden van de Kiboe-Hoeve) vertelde een ooievaar op de punt te hebben gezien.

Op dat moment ontstond het idee om bij de vernieuwbouw te kijken of er een ooievaarsnest geplaatst kon worden. De Stichting heeft dit met de projectleider besproken en ook de gemeente was enthousiast. Voor de financiering kreeg de Stichting hulp uit onverwachte hoek doordat Rotaryclub Zwijndrecht Waal en Devel (de organisator van de bedrijvenloop) in overleg met de directie van Verkerk de opbrengst van de komende Verkerkloop op 10 mei as. ten goede laat komen aan de Parkboerderij. www.verkerkloop.nl

Naast het ooievaarsnest wordt er momenteel ook hard gewerkt aan een speciaal diervriendelijk verblijf voor konijnen.

Hoe kom je aan een ooievaarsnest ? Deze vraag bracht Gerard via via in contact met Henk van Zetten van Ooievaarsnesten “de Hoogenkamp” uit Wageningen. Deze voormalig boer maakt en plaatst al 18 jaar ooievaarsnesten door het heel Nederland en België. Vandaag kwam Henk met zijn vrouw Gerda en het ooievaarsnest naar Zwijndrecht en is de paal door Henk en Gerda met hulp van de machinist van De Kuiper Infrabouw op zijn plaats gezet.

Het nest is goed zichtbaar in de omgeving van het Develpark en we hopen dat de ooievaar van vorig jaar het nest gaat ontdekken. Als Stichting hopen we dat de bewoners van Zwijndrecht heel veel plezier gaan beleven aan dit ooievaarsnest.

Uiteraard willen we als Stichting alle deelnemers aan de Verkerk(bedrijven)loop, de Rotary Zwijndrecht Waal en Devel en Verkerk hartelijk danken voor hun steun.

Eerste schop voor de paal door Gerard Keuzenkamp.Ook op foto Gerda en Henk van Zetten
ooievaarsnest gezien vanaf develsingel