Afbeelding
Foto: Dan Thornberg

Zwijndrecht wint nipt honkbalderby

Lokaal

Zondag zijn de honkballers van Zwijndrecht ook in hun derde wedstrijd ongeslagen gebleven. Na een spannende wedstrijd werd de regioderby tegen Ridderkerk Rowdies nipt met 5-3 gewonnen.

Zwijndrecht kreeg tegen Rowdies voor het eerst serieuze tegenstand te verduren. Startende pitcher Kenny Hulshoff werd direct door de slagploeg van Rowdies onder druk gezet. Rowdies nam eerst een 0-2 voorsprong en daarna een 2-3 voorsprong. Maar beide keren zorgde Engel Koortens dat de achterstand werd goedgemaakt door twee keer de bal heel ver over de hekken te slaan voor een homerun.

Halverwege de wedstrijd nam Ruar Verkerk de pitcherstaak over van Kenny Hulshoff. Ondanks enkele spannende situaties wist Verkerk de Rowdies toch van het scoren af te houden. in de slotfase wist Zwijndrecht toch nog twee runs bij elkaar te sprokkelen om met een 5-3 voorsprong de laatste inning in te gaan. Closing pitcher Misja Harcksen loodste Zwijndrecht uiteindelijk naar de overwinning, waardoor Zwijndrecht ongeslagen de tweede klasse A aanvoert. Vrijdag speelt Zwijndrecht in Capelle aan den IJssel om 19.30 uur een uitwedstrijd tegen Euro Stars.