Afbeelding

GPX fietstoertocht over 175 km

Lokaal

De traditionele toertocht Zwijndrecht Zwijndrecht kan na 42 edities niet georganiseerd worden omdat de Belgische overheid niet meer toestaat dat een groot peloton fietsers de (voor auto’s bestemde) Waaslandtunnel in Antwerpen doorgaat. Een alternatief om binnen redelijke afstand en tijd de Schelde te passeren om in het Belgische Zwijndrecht te komen is er niet. Het lijkt er dan ook op dat er helaas een einde is gekomen aan deze traditionele en geweldige fietstocht.

Om toch een mooi alternatief aan te bieden heeft de organisatie van DTC de Mol besloten om op zaterdag 3 juni een rit naar de Kalmthoutseheide uit te zetten. Deze rit volgt grotendeels de route zoals deze naar Zwijndrecht (Belgie) zou gaan, alleen wordt er eerder gekeerd en weer richting Dordrecht gereden. De totale afstand is dan ongeveer 175 kilometer en gaat door prachtige Nederlandse en Belgische natuurgebieden.
Zoals de deelnemers van een door DTC de Mol georganiseerde toertocht gewend zijn, zal op het parcours een volgwagen aanwezig zijn om eventuele panne aan de fiets snel te verhelpen. De route van deze fietstoertocht is beschikbaar via een GPX-bestand en zal er niet in pelotonsverband worden gefietst. De deelnemers aan de tocht rijden daarom elk in hun eigen tempo.

Het vertrek is mogelijk tussen 07:30 uur en 09:00 uur vanaf startlocatie Clubhuis de Mol, Vogelaarsweg 6, 3313 LL Dordrecht,
Tel. 078-6164303

Gebruik wordt gemaakt van het Scan&Go-systeem.
Voldoende parkeergelegenheid, kleed- en douchegelegenheid is aanwezig.

Inschrijven op 3 juni vanaf 07.00 uur tot 09.00 uur

Inschrijfkosten € 10,00
Voorinschrijven € 9,00
NTFU leden: € 2,00 korting.

Het dragen van een fietshelm is verplicht.

Er is op 3 juni ook een kortere GPX toertocht van 120 kilometer. Grotendeels een identieke route, echter wordt bij Nispen weer gekeerd richting Dordrecht.

Inschrijfkosten 120 km: € 5,00
Voorinschrijven € 4,00
NTFU leden: € 1,00 korting

Het dragen van een fietshelm is hier wederom verplicht.

Kijk voor actuele informatie ook op de website van DTC de Mol: www.dtcdemol.nl.