Afbeelding

De mooiste achtbaan van de wereld

Lokaal

De buurtvrienden Max (11) en Lucas (11) startten 2 maanden geleden met het idee om hun eigen achtbaan te bouwen. Na het maken van een tekening ging het bouwen in de zomervakantie natuurlijk veel sneller dan na schooltijd. Alle buurtkindjes mogen voor 20 cent, of soms voor 10 cent op “kortingsmomenten”, een ritje maken in hun achtbaan op het Roeland Larijpad in Hendrik-Ido-Ambacht.

Het begon allemaal met een boek dat Max las, waarin twee YouTube-ers een achtbaan bouwden. Max vertelde het aan zijn vriend Lucas. Max: “We wilden eerst een kleine achtbaan bouwen, maar Lucas leek het leuker om een achtbaan te maken waar ze zelf in konden zitten”. Ze maakten een bouwtekening op een kladblokje en verzonnen hoe ze een achtbaan konden maken. Het bouwavontuur begon bij het karretje waar je in zit. Max: “Met een rolmaat keken wij hoe groot de kar moest worden”. Na de kar maakten ze het hoge plateau, daarna het schuine en platte gedeelte van de baan. 

Ze bouwden de baan in kleine stapjes. Max heeft een continurooster en kon al om 14:00 uur beginnen aan zijn bouwwerk, maar hij wilde wachten op Lucas die pas om 15:00 uur uit school kwam. Ze hebben écht samen alles gebouwd. De jongens verdienden inmiddels 13 euro aan hun achtbaan.