Afbeelding

De Lichtkring bestaat 65 jaar

Lokaal

Op vrijdag 21 juli is het 65 jaar geleden dat De Lichtkring in gebruik genomen werd! Dat is gevierd met taart op de locatie en er volgt nog een feestweek in september. 

De oprichting
Bij de ingebruikname was het zelfstandige bejaardentehuis nog gevestigd aan de Burgemeester Jansenlaan. De oprichting en bouw van De Lichtkring kwamen tot stand toen in 1950 de Stichting Gereformeerde Jeugdactie aan de kerkenraad van de Bethelkerk vroeg een jeugdgebouw in te richten voor de vele jeugdactiviteiten. De kerkenraad nam toen de beslissing om niet alleen een tweede kerk te bouwen, maar ook een jeugdgebouw én een bejaardencentrum.
In 1958 werd De Lichtkring in gebruik genomen.

Tijd voor taart!
Inmiddels is De Lichtkring verhuisd naar de Kring en heeft de ‘oude’ Lichtkring een particuliere woonbestemming gekregen. In 2013 is de nieuwbouw in gebruik genomen en is de bestaande bouw gerenoveerd. Er is dus genoeg gebeurd in 65 jaar!

Dat is op 21 juli gevierd op De Lichtkring met gebak voor alle collega’s en bewoners van de locatie. Van 4 t/m 9 september volgt er nog een feestweek met allerlei leuke activiteiten waarin langer wordt stilgestaan bij het 65-jarige jubileum.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding

Lees hier de digitale editie

Zwijndrecht

Hendrik-Ido-Ambacht

Nieuwsbrief

Meld u aan voor de digitale nieuwsbrief van Weekblad De Brug. U ontvangt dan elke week de edities in uw mailbox.