Reddingsbrigade Hendrik-Ido-Ambacht aanwezig tijdens de Zomerparkdag 2023
Reddingsbrigade Hendrik-Ido-Ambacht aanwezig tijdens de Zomerparkdag 2023 Foto: Reddingsbrigade Hendrik-Ido-Ambacht

Varen en zwemmen bij Reddingsbrigade Hendrik-Ido-Ambacht

Lokaal

Zaterdag 26 augustus was de reddingsbrigade weer aanwezig op de Zomerparkdag 2023. Veel van onze vrijwilligers waren aanwezig om deze dag informatie te verstrekken aan geïnteresseerden bij de kraam en op de steiger, daarnaast kon er ook geoefend worden met klosgooien en hebben vele bezoekers een kaartje voor een gratis proefles ontvangen. Ook hebben veel kinderen met hun ouders/verzorgers mee gevaren met de twee boten in de vijver van het Baxpark. Ondanks de regen in de middag was het een mooie dag om inwoners van Hendrik-Ido-Ambacht en omgeving te ontmoeten en te kunnen laten zien wat wij als vereniging te bieden hebben. 

Start seizoen reddend zwemmen
Met de Zomerparkdag start ons nieuwe sportseizoen. Vanaf zaterdag 2 september en dinsdag 5 september beginnen de lessen in zwembad De Louwert. Alle informatie over de zwemdagen, -tijden zijn te vinden op de website www.rbhiambacht.nl.

Varend redden
De vaarploeg zal ook dit komende seizoen oefenen om goed voorbereid te zijn voor eventuele overstromingen in Nederland en voor bewakingen van evenementen op of in het water in Hendrik-Ido-Ambacht en omgeving.

De vaarploeg heeft onlangs de bewaking op 19 en 20 augustus bij de open-waterwedstrijden in Heerjansdam (Heerjansdam Challenge) en de bewaking, inclusief EHBO, bij het Waalconcert in Ridderkerk op 26 augustus verzorgd.

Volgende week zullen zij assisteren bij de bewaking op het water tijdens de Wereldhavendagen in Rotterdam van 2 t/m 4 september.

Zoek jij een (nieuwe) sport?
Reddend zwemmen is voor jong én oud, sportief bezig zijn en tegelijkertijd leren om jezelf en anderen te redden in open water. Je bent individueel aan het sporten, maar voor een redding moet je ook goed kunnen samenwerken. Daarom zijn onze trainingen /lessen op een leuke manier afwisselend opgebouwd.

Vind je zwemmen leuk en wil je hier graag iets mee doen? Ben je in het bezit van minimaal diploma A? Kom zwemmen bij Reddingsbrigade Hendrik-Ido-Ambacht!  

Elke zaterdagmiddag is er les in zwembad De Louwert voor kinderen van 6-15 jaar. Elke dinsdagavond is er les voor 16+. 

Wil je het graag zelf een keer ervaren? Meld je aan voor een gratis proefles, via de website www.rbhiambacht.nl en geef bij ‘proefles’ aan welke dag je een proefles wilt komen volgen. De secretaris neemt vervolgens contact met je op. 

Is varend redden iets voor jou? Vraag naar de mogelijkheden via ons mailadres: info@rbhiambacht.nl

Tekst en foto: 
Reddingsbrigade Hendrik-Ido-Ambacht