Afbeelding

Asieldier van de week Samba

Lokaal

Uit de “Kijk, Het Klikt!” test is Samba als een paarse Bolleboos gekomen. Samba is een kruising windhondje van 3 jaar. Ze is bij ons gebracht omdat het niet goed klikte met de andere hond in huis.

Oorspronkelijk komt ze uit het buitenland. Uit wat voor situatie ze precies komt is niet bekend. Wel is duidelijk dat ze geen ideale socialisatie periode heeft gehad. Ze is erg angstig. Ze schrikt snel van geluiden en moet ook aan mensen echt even wennen. Je merkt duidelijk dat ze niet veel gewend is. Andere honden gaat niet altijd goed. Kleinere hondjes vindt ze meestal wel leuk, maar grote honden vindt ze eng. Ook is ze erg bang voor kinderen. Katten kan ze ook niet mee samen, ze heeft een jachtinstinct. We plaatsen haar daarom het liefst in een rustig huishouden zonder andere dieren en kinderen. Het liefst zo rustig mogelijk en bij een lief en geduldig iemand. Wanneer ze je goed kent is ze echt een lieve schat! Ze knuffelt graag en is ook nog speels. Wanneer ze zich op haar gemak voelt, dit is vooral binnen, komt ze regelmatig spelen en knuffelen.

Buiten is ze erg op haar hoede en is angstig voor veel dingen, zoals verkeer, vreemden en ook autorijden vindt ze niet fijn. Samba is duidelijk een hond die veel geduld en liefde nodig heeft! En als ze dit krijgt zal je aan haar een fantastisch lief maatje hebben! Maar de angst zal altijd in haar blijven zitten.

Bent u iemand met een engelengeduld, een zacht karakter en op zoek naar een lief maatje? Kom dan eens kennis maken met Samba. U kunt telefonisch een afspraak maken voor een kennismaking. Ga naar www.louterbloemen.nl voor meer informatie over Samba of onze andere asieldieren die in afwachting zijn op een nieuwe baas. Wilt u maandelijks een steentje bijdragen aan de opvang voor asieldieren? Word donateur en ga naar https://louterbloemen.nl/lbdonateurs/ voor meer informatie.