Afbeelding
Foto:sv Conventus

D1 korfballers sv Conventus pakken onbedreigd het kampioenschap

Lokaal

Het D1 korfbalteam van sv Conventus heeft afgelopen weekend het kampioenschap veilig weten te stellen. Het team speelde in Strijen de slotwedstrijd van het veldseizoen tegen directe concurrent Ventura Sport, waar het op overtuigende wijze het kampioenschap veiligstelde.

Conventus kende een sterk seizoen, waarin het in geen enkele wedstrijd meer dan vier tegenpunten kreeg. In de twee wedstrijden dat het team tegen Korbatjo speelde, gaf het team de tegenstander zo weinig kans dat deze geen enkele keer zou scoren! Dit terwijl Conventus zelf maar liefst 37 maal de bal in de korf wist te krijgen.

Vorige week stond dan ook de kampioenswedstrijd tegen Ventura Sport op het programma, dat alleen maar van Conventus had verloren. Ondanks dat het team niet volledig compleet was, toonden de Zwijndrechtse korfballers hun kwaliteiten en lieten zien dat er geen twijfel kon bestaan over de ware kampioen: Conventus won de wedstrijd met 2 – 11!

Na afloop van de wedstrijd vierde het team samen met coach Robin Klein het kampioenschap met taart en kinderchampagne gevierd, terwijl elk kind een eigen beker kreeg!

Afbeelding