Wak zwemmen bij Reddingsbrigade Hendrik-Ido-Ambacht
Wak zwemmen bij Reddingsbrigade Hendrik-Ido-Ambacht Foto: Reddingsbrigade Hendrik-Ido-Ambacht

Wakzwemmen weer succesvol

Lokaal

Hoe is het om onder het ijs te zwemmen en hoe red je jezelf als je door het ijs zakt? Bij de Reddingsbrigade Hendrik-Ido-Ambacht hebben veel kinderen en volwassenen afgelopen zaterdag 11 november dit geoefend. Alle instructeurs van de vereniging en de duikers van voormalig Making Bubbles zorgden ervoor dat dit veilig verliep.

Winterse ervaring
Nadat wij het zwembad hebben omgetoverd in een ijsbaan met diverse wakken hebben veel leden en niet-leden kunnen oefenen met wak zwemmen.

Hierdoor hebben de deelnemers ervaren dat goed kunnen zwemmen belangrijk is en het nabootsen van deze winterse situatie je een veiliger gevoel geeft. 

Tijdens het zwemmen zwommen de deelnemers met een ervaren zwemmer van wak naar wak, zo leerden ze hoe ze een wak kunnen herkennen onder water. Ook kon iedereen oefenen hoe je het beste uit een wak komt zonder dat het ijs breekt.

Na deze winterse ervaring, kon iedereen genieten van heerlijke erwtensoep en chocolademelk. Dit maakte de winterse ervaring compleet. Elke deelnemer nam een mooi diploma in ontvangst.
Sponsoren
Deze leerzame dag is mede mogelijk gemaakt door Zwembad de Louwert, Teo van Horssen Hoveniers en Plus Alfred Koehoorn. Wij bedanken deze sponsoren nogmaals voor hun sponsoring.

Sporten met leeftijdsgenoten
Bij Reddingsbrigade Hendrik-Ido-Ambacht leer je met leeftijdsgenoten jezelf en anderen te redden in verschillende situaties in, op en langs het water door gebruik te maken van verschillende technieken en reddingsmiddelen.

Lijkt deze sport iets voor jou? Je bent altijd welkom om een proefles te volgen! Dit kan op zaterdagmiddag (t/m 15 jaar) en dinsdagavond (16 jaar en ouder) met minimaal een A-diploma. De Reddingsbrigade zwemt in zwembad De Louwert in Hendrik-Ido-Ambacht. 

Wil jij je aanmelden voor een proefles of wil je meer informatie over de vereniging, kijk dan op onze website: www.rbhiambacht.nl.

Vragen kunt u stellen via info@rbhiambacht.nl