Afbeelding

IFC doet wat het moet doen, winnen bij Streefkerk

Lokaal

Tegen het op de laatste plaats in de rangschikking staande Streefkerk, deed IFC wat het vooraf gezien moest doen, winnen. Met de winst van 1-5 boekte de Ambachters hun vijfde achtereenvolgende overwinning. IFC blijft daarmee tot de absolute top drie in de 2e klasse behoren.

Het duurde tot bijna halfweg de eerste helft voordat het dwingend spelende IFC zijn gigantisch balbezit voordeel in de score tot uitdrukking bracht. Na een prima pass van Perry van Eijken schoot Michael Slingerland raak. Na een voorzet van aanvoerder en broer Danny Slingerland verdubbelde dezelfde speler binnen het half uur de score. Enigszins verrassend scoorde daarna Streefkerk via Jelle van der Wal tegen.

Na de rust bracht Michael Slingerland met zijn derde doelpunt van de middag het verschil weer op twee en haalde daarmee de spanning uit de wedstrijd. De invallers Ties van Aggelen en Mohamed el Bannasri zorgden voor de 1-5 eindstand. Volgende week zaterdag 9 december ontvangt IFC in een thuiswedstrijd Spartaan´20 een directe concurrent voor de eerste plaats in de stand.

Spelers IFC: Jeroen de Veij; Oussama el Hajouti (69. Mark Zwang), Tim Willemstijn, Perry van Eijken, Tom van Oorschot, Nick de Veij (78. Jayson van der Linden), Achraf el Hajouti, Danny Slingerland (69. Noah de Nijs), Michael Slingerland (69. Mohamed el Bannasri), Bobby Vos (46. Ties van Aggelen) en Ramon van der Wal.

Tekst: Cees van Heeren