"Heb je plannen om je huis te verkopen, neem eerst contact op met Estate", wij hebben de koper al voor je woning!

De visie op de woningmarkt door Estate Makelaar

Lokaal

In de afgelopen periode heeft Estate Makelaar veel woningen succesvol verkocht. Dit is fijn zou je zeggen, maar het nieuwe woningaanbod droogt op en deze ontwikkeling maakt het nog lastiger voor woningzoekers. Er is te weinig doorstroming in de huizenmarkt. Genoeg mensen willen wel verhuizen, maar blijven noodgedwongen wonen omdat hun droomhuis niet te koop staat. De woningmarkt zit op slot.

Estate Makelaar staat te springen om nieuwe woningen!
Volgens makelaar Marco van der Kruk is er niets zo frustrerend als “Nee” te moeten verkopen. Je wilt graag iedereen aan een leuke woning helpen. De database van Estate met ingeschreven woningzoekenden is gigantisch groot. De kracht van Estate is om vraag en aanbod van woningen samen te brengen. In 2023, vertelt makelaar Marco, heb ik diverse woningen direct verkocht aan onze woningzoekenden (uit de enorme Estate database). Deze woningen hebben Funda simpelweg niet gehaald en ook heeft er geen te koop bord in de tuin gestaan. Een recent voorbeeld is een mooie bungalow in de Volgerlanden aan de Beukengaarde.

Daarom doet Estate Makelaar een dringende oproep aan zowel kopers als verkopers in H.I.Ambacht en Zwijndrecht;
“Heb je plannen om je huis te verkopen, neem eerst contact op met Estate”, wij hebben de koper al voor je woning! En aan woningzoekers, schrijf je gratis bij ons in en volg ons op social media, zodat je als eerste op de hoogte wordt gebracht van het nieuwe woningaanbod. Op deze manier ontstaat een win-win situatie voor alle partijen!

Is het beroep van makelaar nog steeds leuk?
Jazeker antwoordt Marco, het is en blijft een heel mooi vak. Al bijna 30 jaar ben ik als woningmakelaar met veel plezier werkzaam in H.I.Ambacht, Ridderkerk en Zwijndrecht. Maar de woningmarkt is steeds aan verandering onderhevig door onder andere de hoogte van de hypotheekrente, vertrouwen in de economie en de vraag en aanbod van woningen. 15 jaar geleden was het woningaanbod heel groot en stonden woningen gemiddeld 6 tot 9 maanden te koop. Dat kan je je nu niet meer voorstellen. Bijna alle woningen verkoop ik nu direct of binnen enkele weken. Met name instapklare woningen of woningen in de Volgerlanden zijn zeer geliefd en worden regelmatig overboden. Als makelaar moet je mee bewegen en inspelen op ontwikkelingen in de markt. Jarenlange ervaring komt hierbij goed van pas en woningen blijven altijd mijn passie!

Trots op hoge klantwaardering
Het doet mij altijd goed als klanten een woning bij je kopen en ook direct de verkoop van hun oude huis aan je toevertrouwen. Maar ook als klanten na vele jaren weer bellen als ze een makelaar nodig hebben of je aanbevelen bij vrienden of buren. Dit beschouw ik als een compliment dat ze mijn vakkennis en persoonlijke & daadkrachtige manier van werken waarderen. Trots zijn we ook op de ruim 600 reviews van klanten met een gemiddeld cijfer van 9,5! Het ontzorgen in het verkoopproces van A tot Z, de snelle communicatie met een actief plan van aanpak en het persoonlijke en informele karakter zijn termen die veel genoemd worden. Dit is het resultaat van het gehele Estate team, zegt Marco. Onze klantvriendelijke en servicegerichte binnendienst is het eerste aanspreekpunt en visitekaartje.

Waarin onderscheidt Estate zich van andere makelaars?
Grote makelaarskantoren zijn allround en doen alle takken van sport. Denk hierbij aan verkoop van bestaande woningen, aankoopbegeleiding, nieuwbouw, verhuur, bedrijfshuisvesting en hypotheken. Hiervan is dus de verkoop van bestaande woningen een onderdeel van de vele werkzaamheden. Bij Estate doen wij alleen verkoop van bestaande woningen. Dit is onze core business en hierin zijn wij 100% gespecialiseerd. Dit betekent dat wij efficiënter en voor een lagere courtage woningen verkopen. Maar ook het persoonlijke karakter en de directe en korte communicatielijnen zijn onze kracht. Alle bezichtigingen worden bijvoorbeeld door mij persoonlijk zelf verzorgd. Dit is voor zowel verkopers fijn, dat je 1 contactpersoon hebt. Maar ook voor kopers prettig om geholpen te worden door een ervaren Register makelaar (RM) met bouwkundige kennis. Dit lijkt logisch maar bij grote kantoren doet regelmatig een medewerker of stagiair de rondleidingen. Dit is uiteraard voordeliger, maar niet de kwaliteit en service die Estate nastreeft.

Hoe ziet de woningmarkt in 2024 eruit?
Zoals het er nu naar uitziet gaat de hypotheekrente iets dalen en wordt de NHG grens verhoogt naar € 435.000. Dit kan beide een positief effect hebben op de woningmarkt. De huizenprijzen blijven stabiel met wellicht een kleine stijging. Maar het is te hopen dat de woningmarkt van het slot afgaat. Dit kan o.a. door nieuwbouwregels te versoepelen, zodat er veel gebouwd kan worden en de doorstroming op gang komt.

Estate verkoopactie
Bij beurzen, bruiloften of events krijg je soms een goodybag mee als dank voor je komst. Als dank voor het lezen van en op vertoon van dit artikel wil Estate je belonen met een zeer aantrekkelijk en uniek verkoopvoorstel. Wat deze offerte en aanbieding precies is, vertellen wij je graag persoonlijk tijdens een gratis en vrijblijvende waardebepaling van je woning.

Dus nogmaals, heb je verkoopplannen, bel Estate Makelaar, tel. 088-1231000
www.estatemakelaar.nl

Afbeelding