Tussen 16.00 en 20.00 uur kunnen toekomstige studenten rustig rondwandelen en bij de verschillende ‘haltes’ praten met oud-studenten en ziekenhuismedewerkers.
Tussen 16.00 en 20.00 uur kunnen toekomstige studenten rustig rondwandelen en bij de verschillende ‘haltes’ praten met oud-studenten en ziekenhuismedewerkers.

Kies op de Opleidingsmarkt de juiste studie voor een prachtig beroep in het ziekenhuis

Lokaal

Welke route kies jij? Stap in de ASz express en kom erachter! Tijdens de Opleidingsmarkt op vrijdag 8 maart van 16.00 tot 20.00 uur in het Albert Schweitzer ziekenhuis in Dordrecht kom je alles te weten over opleidingen voor beroepen in het ziekenhuis. Wie dit jaar van de middelbare school komt, of wil instromen vanuit een ander vak, kan zich oriënteren op ruim 50 studies.

Weet je nog niet wat je wil gaan studeren maar lijkt een toekomst in de ziekenhuiszorg je wat, of ben je op zoek naar een vervolgopleiding, dan is de Opleidingsmarkt de plek waar je moet zijn! Het Albert Schweitzer ziekenhuis neemt zorgprofessionals van de toekomst graag mee in de ‘ASz express’ om te ervaren welke studieroutes mogelijk zijn binnen het ziekenhuis: zowel binnen de patiëntenzorg, als in ondersteunende beroepen.

Op de Opleidingsmarkt presenteren zich opleidingen op mbo-, hbo- en wo-niveau. Er zijn volop deskundigen aanwezig om bezoekers te helpen bij het vinden van de studie die het beste bij hen past. Zij weten precies welke route naar een bepaald beroep leidt. En ze kunnen vertellen hoe leuk het is om dat vak te leren en in dat beroep te werken.

Uitdagingen en rondleidingen
Tussen 16.00 en 20.00 uur kunnen toekomstige studenten rustig rondwandelen en bij de verschillende ‘haltes’ praten met oud-studenten en ziekenhuismedewerkers. Hoe zit de opleiding in elkaar? Wat valt tegen en wat valt mee? Hoe is de verhouding tussen theorie en praktijk? Wat doe je allemaal wanneer je uiteindelijk in die functie bent beland? Naast de haltes waar je al je vragen kan stellen, zijn er inspirerende studiekeuzesessies en rondleidingen. Bezoekers kunnen op echte afdelingen meedoen aan uitdagingen en handelingen verrichten, zoals zelf bloedprikken (niet bij een echte patiënt uiteraard).

De Opleidingsmarkt is geen banenmarkt met vacatures, het draait om de keuze van de beste studie. Maar natuurlijk zijn die vacatures er wel, want het ziekenhuis is altijd in beweging en staat midden in de maatschappij. Het Albert Schweitzer ziekenhuis is niet voor niets de grootste werkgever in de Drechtsteden en zonder twijfel een van de meest diverse.

Er zal altijd werk zijn
Een keuze voor werken in de zorg biedt zekerheid. De vraag naar zorg neemt toe, doordat mensen ouder worden en vaker chronische aandoeningen hebben. Er zal altijd werk zijn in de zorg. Maar er zijn ook uitdagingen: de zorgsector kan immers niet eindeloos groeien. Het werk zal slimmer georganiseerd moeten worden. Steeds vaker worden patiënten op afstand geholpen en komen ze alleen naar het ziekenhuis als het niet anders kan. Hier komen veel technische en digitale vernieuwingen bij kijken. De zorg loopt voorop in deze ontwikkelingen en mag nooit stilstaan.

Maar het zal ook altijd hét vakgebied blijven van menselijke aandacht en zorgzaamheid, waarvan dr. Albert Schweitzer in de vorige eeuw zelf het symbool was. Gelukkig voelen jongeren nog volop de roeping om er voor hun medemens te zijn! De zorg combineert het beste van verschillende werelden. Voel je je daar ook toe aangetrokken, loop dan vrijblijvend binnen op 8 maart aan de Albert Schweitzerplaats 25 in Dordrecht en laat je verrassen!