Afbeelding

Rijsoord herstelt zich van nederlaag

Lokaal

Rijsoord heeft zich zaterdagmiddag tegen De Zwerver hersteld van de vorige week onnodige en toch ook wel dramatische nederlaag tegen Pelikaan in Zwijndrecht. Het verlies, en de manier waarop, heeft grote indruk gemaakt op de spelersgroep en dinsdagavond was er op de vereniging een groepsgesprek. Kennelijk heeft dat resultaat opgeleverd, want teammanager Peter de Koning voorspelde voorafgaand aan de wedstrijd al een 3-0 overwinning voor de thuisploeg, maar dan moet er eerst wel gewonnen worden. Achteraf was hij er dichtbij, want Rijsoord won de thuiswedstrijd tegen De Zwerver met 2-0.

De verloren wedstrijd tegen Pelikaan hield de Rijsoordse gemoederen nog lang bezig, want hiermee kwam Rijsoord direct in de degradatieproblemen. Een winst tegen het nog net iets lagere geklasseerde De Zwerver was dus een ‘must’, want een nieuw verlies zou de Kraaien nog verder in degradatieproblemen brengen. Dus was het ‘alle hens aan dek’. Rijsoord begon in de vertrouwde opstelling en had in de derde minuut al de score kunnen openen, maar Casper Gerritse kopte de bal over. Twee minuten later waren het de bezoekers, die een goede kans op een openingstreffer hadden. In kansrijke positie en bijna op de doellijn schoot Rick Verloop hoog over. De Zwerver drong steeds meer aan en dicteerde de wedstrijd. Kennelijk was op dat moment de druk om vooral niet te verliezen bij Rijsoord veel te hoog. Er waren bij de thuisploeg veel misverstanden, waardoor aanvallen snel onderbroken werden en er weer verdedigend omgeschakeld moest worden. Opgemerkt moet worden dat, ondanks de druk van De Zwerver, er door de bezoekers nauwelijks kansen werden gecreëerd of het moet Stef Verloop geweest zijn, die een riante kans miste. Deed Rijsoord dan helemaal niets meer? Zeker wel, want nog binnen het halve uur was er een goede voorzet over links, maar met alleen Casper Gerritse in de spits was er geen goed gevolg. En in de vijfendertigste minuut was er ook een grote kans voor Timo Versteeg, maar in kansrijke positie kopte hij de voorzet van Danny Haasdijk naast het doel van doelman Mark Hendriks. Met dezelfde stand als de beginstand werd de rust bereikt.

Zeven minuten na de rust kon Rijsoord dan toch eindelijk juichen. Eerste was het Casper Gerritse, die uit een buitenspelsituatie werd teruggefloten, maar bij een volgende aanval was het wel raak. Een dieptepass kopte Gerritse prima door naar Lulu Statia en die kon daarna alleen door op de keeper en had de hoek maar voor het uitzoeken; 1-0. Het doelpunt ging als een bevrijding door het team. Rijsoord had meer geloof in eigen kunnen en zocht daar waar mogelijk de aanval op. Dat zou zeven minuten later een tweede treffer opleveren. Uit een vrije schop trok Lulu Statia de bal prima voor en het was Casper Gerritse, die met het hoofd de hoek van het doel voor het uitkiezen had. Doelman Hendriks was kansloos; 2-0. Opgemerkt moet worden dat scheidsrechter Bart van Heeswijk een prima wedstrijd floot en dat mag na vorige week in Zwijndrecht ook wel eens gezegd worden. Na de 2-0 drongen de bezoekers wel meer aan, maar werden geen moment gevaarlijk meer. Rijsoord probeerde met lange ballen de verdediging van De Zwerver te verschalken, maar dat lukte niet altijd even goed. Twaalf minuten voor het officiële einde van de wedstrijd brak Lulu door en ging hij alleen op de doelman af. Invaller Darryl Blakpoel kon niets anders doen dan Lulu ten val te brengen en met een rode kaart kon hij de kleedkamer opzoeken. De enige juiste beslissing van de scheidsrechter en geen enkel protest. Na het laatste fluitsignaal gingen bij Rijsoord de armen de lucht in en kunnen drie belangrijke punten aan het totaal worden toegevoegd. Rijsoord speelt zich daarmee nog niet zeker, maar tussen de plaatsen zeven tot en met tien zich maar één punt verschil met de kanttekening dat Rijsoord een wedstrijd meer heeft gespeeld. In deze fase van de competitie kan iedere punt dus het verschil maken.

Volgende week zaterdag speelt Rijsoord weer thuis en dan komt Spirit op bezoek. Spirit verloor zaterdag met 1-2 van Pelikaan en is op de tweede plaats van onderen terug te vinden. Bij winst ontstijgt Rijsoord enigszins de degradatiezone, maar moet zich wel realiseren dat het ten aanzien van sommige verenigingen zelfs twee wedstrijden meer heeft gespeeld. Die moeten door die clubs nog wel gewonnen worden, maar de realiteit mogen we ook niet uit het oog verliezen. Technische staf en spelers worden veel succes toegewenst.

Opstelling: Jesse Verveer – Damian Muller – Timo Versteeg – Kevin Versteeg – Vince van Nes – Chakib Lechheb – Francesco Messina (86. Eniriqué Edomaruse) – Lulu Statia (80. Floris Plomp) – Danny Haasdijk – Casper Gerritse (80. Michael Harding) – Anass Rachidy.

Tekst: Wim de Rooij
Foto’s: Leen Kruithof