De kampioensteams S2
De kampioensteams S2

Albatros beleeft Super-Saturday

Lokaal

Met twee verse kampioenen en een nieuwe play-offdeelnemer kan de korfbalvereniging Albatros terugkijken op een heerlijke Super-Saturday. Op zaterdag 16 maart werden senioren 2 en senioren 7 gehuldigd en plaatste C1 zich voor de verlenging van de zaalcompetitie.

De prestatie van Albatros 2 is er één van formaat, want na het veldkampioenschap in oktober werd nu ook in de zaal de titel binnengehaald. De wedstrijd tegen PKC/Vertom 4 in de reserve 1e klasse werd met 18-15 gewonnen, maar in de rust was al bekend dat naaste concurrent TOP punten verspeeld had en de buit al binnen was. Opnieuw promotie dus voor de tweelingen van Thomas van den Bosch, die de ploeg ook in de zaal met een niveau hoger kan doorgeven aan zijn opvolger Mirelle Fortuin. Voorzitter Max reikte graag de rozen uit aan de feestende ploeg.

Later op de avond, terwijl de feestgangers voor de discoparty zich al verzamelden, mocht TC-lid Bart Buitendijk de bloemen uitreiken aan senioren 7 dat slechts met één nederlaag in de zaalcompetitie genoegen moest nemen en weken geleden al kampioen was.

De technische commissie van Albatros kan terugkijken op een geweldig seizoen met haar jeugdselecties. Naast een keurige 4e plaats van A1 in de Hoofdklasse, plaatsten zowel B1 en D1 zich al voor de play-offs om het kampioenschap van Nederland. Hier voegde Albatros C1 zich afgelopen zaterdag bij door de 22-10 overwinning op Vriendenschaar. Een verlenging van de zaalcompetitie dus voor deze drie jeugdteams die als keurige tweede in hun Hoofdklasse-poule eindigden. A.s. zaterdag is de eerste play-offronde.

De feestvreugde had zaterdag nog groter kunnen zijn wanneer senioren 9 de topper tegen Deetos/Snel 9 gewonnen zou hebben en de uitslagen in de poules van senioren 1 en 3 gunstig waren uitgevallen. Het 8e, 9e en 10e seniorenteam verspeelden allen de titel in de slotfase van de zaalcompetitie en senioren 1 en 3 eindigden met een gelijk puntenaantal met de kampioen in hun klasse. Op onderling resultaat gaat het kampioenschap en promotie aan hun neus voorbij.

Voor de sfeer bij de wedstrijden maakte dat zaterdag weinig uit, want het was in de Develsteinhal een en al feest. Zo werden de spandoeken van de supportersvereniging gepresenteerd, waren de welpen team van de week en werd het kampthema bekend gemaakt. De zaterdag werd afgesloten met een luidruchtig, drukbezocht en vooral gezellig feest.

Winst was er afgelopen zaterdag voor maar liefst 18 Albatrosteams. Het 1e team kwam tegen Juliana op achterstand (2-5), maar had het lek al bij rust boven (13-8). Alle basisspelers kwamen uiteindelijk tot scoren in de met 22-16 gewonnen wedstrijd.

De overige winstpartijen kwamen op naam van S3, S8, S10, G1, A2, C2, D1, kampioen D4 en F2. De E-teams waren goed op dreef met winst voor kampioen E2, voor E3, E4, E5 en E7. Gelijke spelen waren er voor E1 (11-11 tegen Oranje Wit), B2 (12-12 tegen TOP (A) B1) en gelijke spelenkampioen B3, dit keer 8-8 tegen ZKV B1.

Foto: de kampioensteams S2 en S7

De kampioensteams S7