Afbeelding
Stichting Ferenc

VVGZ organiseert St. Ferenc Jeugdtoernooien

Lokaal

Op 2e paasdag (maandag 1 april) en Hemelvaartsdag (donderdag 9 mei) staan dit jaar bij VVGZ de jeugdtoernooien weer op het programma.

Poules
Op 2e paasdag spelen de JO8, JO9 en JO10 teams in verschillende poules (7 poules). ’s-Middags is het de beurt aan de JO15-1, JO14-1 en JO13-1 (3 poules). Donderdag 9 mei – Hemelvaartsdag - spelen ‘s-morgens teams van MO13, JO13, JO11 en JO7/mini’s (6 poules). Het middagprogramma bestaant uit de poules voor JO19-1, JO17-1 en JO16-1.

Ferenc
Naamgever van onze toernooien is Ferenc. Ferenc voetbalde bij VVGZ in de jeugd. In 2005 werd bij hem Neuroblastoom kinderkanker geconstateerd. Met een overlevingskans van 20% is hij de strijd dapper aangegaan. In 2014 is hij helaas overleden. Hij werd net geen 14 jaar.

Onderzoek
Ferenc zat vol energie en positiviteit en had een enorme wilskracht. Daarom hebben zijn ouders Stichting Ferenc opgericht (www.stichtingferenc.nl). Omdat bijna iedereen helaas wel iemand in zijn, of haar gezin, familie, of kennissenkring heeft die kanker heeft, of heeft gehad, wil VVGZ Stichting Ferenc helpen geld in te zamelen voor dit goede doel. Stichting Ferenc zamelt geld in. Zo kan er onderzoek worden gedaan naar kinderkanker in de hoop dat er ooit een moment komt dat iedereen van deze vreselijke ziekte kan genezen.

Donatie Stichting Ferenc
De organisatie vraagt de deelnemende teams om – in plaats van inschrijfgeld – per team een donatie aan de stichting te doen. Meer informatie is te lezen op stichtingferenc.nl. Direct doneren?
www.stichtingferenc.nl/doneren