Afbeelding
Tinka Lansbergen

Met ANWB Automaatje naar het Hi5 Fit Festival

Lokaal

Op zaterdag 25 mei aanstaande organiseert Hi5Ambacht het gratis HI5 Fit Festival, speciaal voor alle 55-plussers. Het festival staat volledig in het teken van interactie, beweging en samenzijn. Voor de 70-plussers begint de dag zelfs met een gezond ontbijt om 9.30 uur. Om 10.30 uur barst het festival los met een scala aan leuke optredens en workshops. Daarnaast krijgt u de kans om kennis te maken met verschillende sportclubs en kunt u zich laten informeren door diverse zorginstellingen. Ook kunt u uw fitheid laten testen door de fysiotherapeuten van ViaVit.

Vervoersproblemen? Geen zorgen! Stel dat u graag het festival wilt bezoeken en deel wilt nemen aan het ontbijt voor 70-plussers, maar geen eigen vervoer heeft. Laat dit dan weten aan Hi5Ambacht, wij regelen het vervoer voor u. Op deze ochtend staan de ANWB AutoMaatjes GRATIS voor u klaar! ANWB AutoMaatje is een initiatief van de ANWB, waarbij vrijwillige chauffeurs met hun eigen auto minder mobiele buurtgenoten vervoeren. Normaal gesproken betaalt u alleen een kleine onkostenvergoeding van € 0,35 per kilometer aan de vrijwillige chauffeur. Echter, op 25 mei kunt u bij deelname aan het ontbijt gratis kennis maken met dit prachtige initiatief.

ANWB AutoMaatje
ANWB AutoMaatje richt zich op mensen die buiten de bestaande regelingen vallen. Marcel de Groot, een enthousiaste vrijwilliger bij ANWB AutoMaatjes, deelt zijn ervaring: “Elke rit is een feestje! Ik breng mensen naar diverse bestemmingen binnen Nederland en ben even maatje van de deelnemer. Het is waardevol en geeft energie om met verschillende mensen gesprekken te voeren. De planning van de ritten verloopt soepel; als het een keer niet uitkomt kan ik ‘nee’ zeggen en wordt er een andere chauffeur gevonden. Ik hoop nog vele jaren mensen blij te maken en ritten te kunnen doen voor AutoMaatje!” Op het Hi5 Fit Festival zijn ook de mensen van AutoMaatje aanwezig om u te informeren.

Aanmelden voor het ontbijt
Aanmelden voor het ontbijt van het Hi5 Fit Festival (60 plaatsen beschikbaar) kan per e-mail via info@hi5ambacht.nl of telefonisch op werkdagen tussen 9.00 en 11.00 uur via 078-7370054. Voor het Hi5 Fit Festival zelf hoeft u zich niet aan te melden; deelname is gratis.

Tekst + foto: Tinka Lansbergen