Het Bach Ensemble Amsterdam in voorbereiding op De Matthäus Passion.
Het Bach Ensemble Amsterdam in voorbereiding op De Matthäus Passion.

Rotary Zwijndrechtse Waard organiseert fundraisingconcert Matthäus Passion

Mens en Maatschappij

Dtelefoon gaat en een vriendelijke stem vertelt me dat de Rotary Zwijndrechtse Waard een fundraisingconcert organiseertHet blijkt niet zomaar een concert maar notabene De Matthäus Passionhet meesterwerk van Johann Sebastian BachOp (stille) zaterdag 30 maart 2024 zal dit meesterwerk door het Bach Ensemble Amsterdam in de Grote Kerk van Dordrecht worden uitgevoerd. De opbrengst van de kaartenverkoop is o.a. voor Stichting Maximaal Leven. Ik ben er stil van…

Kennelijk wordt onze inzet voor betekenisvolle dagbesteding voor verpleeghuisbewoners opgemerkt en gewaardeerd. Het raakt me elke keer weer dat er steeds meer mensen opstaan om concreet bij te dragen aan het welzijn van verpleeghuisbewoners. Want we weten nu al dat we van de opbrengst weer een zorginstelling – nu in de Zwijndrechtse Waard - blij gaan maken met een geluksbrengerscadeau voor betekenisvolle dagbeleving met geluksbrengers. Muziek zal een belangrijke rol spelen.

Bach Ensemble Amsterdam in Grote Kerk van Dordrecht
Het Amsterdamse ensemble is o.l.v. dirigent Paulien Kostense (orkest) en Michiel Meijer (koor). Ze heeft in binnen- en buitenland grote uitvoeringen op haar naam staan en kent een rijke uitvoeringstraditie. De Grote Kerk van Dordrecht, één van de mooiste kerken van Nederland, vormt het prachtige decor van dit 300-jaar oude muziekstukNa drie eeuwen worden mensen nog altijd diep geraakt door dit meesterwerk en heeft het nooit aan zeggingskracht ingeboet. Als u dit bijzondere concert wilt bijwonen, kunt u hier kaarten bestellen: https://www.klassiekemuziek.nl/e/17903/matth%C3%A4us-passion-in-dordrecht

Erbarme dich
De Matthäus Passion vertolkt het lijdensverhaal van Jezus met de bekendste aria uit De Matthäus Passion het “Erbarme Dich”. Deze vertolkt de wanhoop en het verdriet. Het bijzondere aan de Matthäus Passion is dat iedereen er op zijn eigen manier door geraakt wordt, of je nu gelovig bent of niet. De Matthäus Passion gaat over mensen en emoties. Het muziekstuk zit vol met herkenbare thema’s. Hoe passend dat De Rotary Zwijndrechtse Waard Maximaal Leven als goed doel uitkoos. Erbarme dich: Heb medelijden - leef met me mee of heel vrij vertaald: zie naar me om.

Passie voor het vak, compassie voor de mens
Het omzien – in liefde - naar kwetsbare mensen met dementie is hard nodig. Geluksbrengers die gepassioneerd hun vak of expertise uitoefenen en dit dienstbaar en met compassie inzetten voor de kwetsbare medemens … dát is wat we willen. Door kaarten te bestellen voor dit bijzondere concert, draagt u concreet bij aan het welzijn en aan betekenisvolle dagbesteding voor deze verpleeghuisbewoners. Als dat geen “vrolijk pasen” wordt.

Willy Schuurman, oprichter van Stichting Maximaal Leven schrijft regelmatig in de Brug over samen-leving. Meer weten over het werk van Stichting Maximaal Leven of wilt u een donatie doen? Check de website:
www.stichtingmaximaalleven.nl

Afbeelding
Afbeelding