Afbeelding

Historische Vereniging Zwijndrecht zet vrijwilligers in het zonnetje

Mens en Maatschappij

Afgelopen vrijdag 16 februari kwamen alle vrijwilligers van de Historische vereniging Zwijndrecht (HVZ) bijeen in De Pieterman. Het bestuur wilde hen namelijk bedanken voor al het werk dat zij voor de vereniging verzetten.

Zo zorgen de vrijwilligers ervoor dat de geschiedenis levend blijft, zowel binnen de thuisbasis De Vergulde Swaen als tijdens gemeentelijke en landelijke evenementen of via publicaties. Bovendien zijn zij belangrijk voor het ontvangen en het verzorgen van thee en koffie voor bezoekers. Wist u dat de gelagkamer ook geschikt is voor kleinschalige feesten en bijeenkomsten? Ook daar zorgen de vrijwilligers voor de goede service en een warm welkom. Vanwege de grote verbouwingen in De Vergulde Swaen die nog zeker tot mei gaan duren, is dit vrijwilligerswerk even stil gevallen.

Genoeg redenen voor het bestuur van de HVZ om de vrijwilligers te bedanken op de unieke en sfeervolle locatie De Pieterman. De opkomst was groot. Er waren maar liefst vijftig vrijwilligers op af gekomen. De voorzitter van de HVZ en de penningmeester van Stichting De Vergulde Swaen benadrukten bij het openingswoord dat zij ook na de en tijdens de verbouwingen alle hulp weer hard kunnen gebruiken met het herinrichten en schoonmaken van het pand en de werkzaamheden die vervolgens weer zullen starten. Daarna mocht cateringbedrijf Nannings het stamppotbuffet openen. Onder het genot van een drankje en een heerlijk bordje boerenkool met worst of rode kool met een bal gehakt werden alle koetjes en kalfjes besproken.

Na het eten werden de vrijwilligers nog eens extra in het zonnetje gezet met een smaakvol cadeau, geheel verzorgd door Chocoboss in winkelcentrum Walburg. Daarna volgde een minilezing over de Pieterman. Dit historische bouwwerk behoort namelijk tot de oudste monumenten van ons woongebied. De geschiedenis van de voormalige kerk, nu feestlocatie, gaat bijna 700 jaar terug. En zo ging iedereen tevreden en vol nieuwe kennis op huis aan. De avond was een groot succes!

Wij kunnen ook uw hulp goed gebruiken! Vind u het dus leuk om te klussen, uw kennis te verbreden, exposities in te richten of bezoekers te ontvangen? Dan bent u van harte welkom. De vereniging is leerzaam, leuk en interessant voor jong en oud; voor echte Zwijndrechtenaren maar ook voor mensen die van ‘buiten’ komen! We hopen in de zomer het pand feestelijk te openen en hebben grote plannen rondom educatie, lezingen en tentoonstellingen.

Historische Vereniging Zwijndrecht Oudheidkamer De Vergulde Swaen
Rotterdamseweg 53-55, Zwijndrecht

Openingstijden:
woensdag en zaterdag van 10.00 tot 16.00 uur en
zondag van 14.00 tot 17.00 uur.

Volg ons op facebook

Afbeelding