De 4000ste bezoeker kwam met een kapotte dompelpomp en ging weg met een bos bloemen. Een kapotte condensator werd besteld en wordt tijdens een volgend bezoek in de pomp gemonteerd.
De 4000ste bezoeker kwam met een kapotte dompelpomp en ging weg met een bos bloemen. Een kapotte condensator werd besteld en wordt tijdens een volgend bezoek in de pomp gemonteerd. Repair cafe Zwijndrecht

Repair Café Zwijndrecht bestaat 11 jaar en verwelkomt de 4000 ste klant

Mens en Maatschappij

In april was het alweer 11 jaar geleden dat het Repair Café Zwijndrecht  werd opgericht. Iedere eerste en derde zaterdag van de maand zijn we paraat. Steeds meer mensen uit Hendrik-Ido-Ambacht en Heerjansdam weten ons ook te vinden. Door het repareren van kapotte spullen wordt de afvalberg verkleind en het milieu gespaard.

De meeste apparaten hebben een stekker maar we verzorgen bijv. ook eenvoudige reparaties aan fietsen en kleding, De vrijwilligers hebben allemaal een verschillende achtergrond, van liftmonteur tot houtbewerker. We hebben goede contacten met fabrikanten waar we tekeningen en specificaties op kunnen vragen en vaak biedt YOUTUBE uitkomst. Leuk is ook dat we steeds meer jonge vrijwilligers krijgen.en dat is mooi want jongeren zijn heel handig met moderne techniek, zoals smartphones etc.. Dat voegt echt wat toe in het Repair Café. Nieuwe vrijwilligers zeggen dat ze repareren gewoon leuk vinden en dat ze graag mensen willen helpen en ook iets doen tegen de weggooimentaliteit en de uitputting van de aarde.

Maak je kampeerspullen in orde: 
Ben je in de komende maanden van plan te gaan kamperen? Dan is nu het moment om je kampeerspullen na te kijken en eventuele problemen op te lossen. Veel kun je zelf doen, maar onze reparateurs zijn altijd bereid je erbij te helpen.

Zaterdag 4 mei en zaterdag 18 mei tussen 10.00 en 14.00u bent u weer welkom in het wijkgebouw “Hart van Meerdervoort” Perkstraat 57B, Zwijndrecht. Deskundige vrijwillige reparateurs heten u hartelijk welkom met een kopje koffie of thee. U ontdekt dat repareren leuk is, en vaak heel makkelijk. En als je het samen met handige vrijwilligers doet, nog gezellig ook. Met een (jaarlijkse) donatie steunt u dit goede en belangrijke werk. Sinds begin dit jaar heeft het Repair Café   een “ANBI” status. Nieuwe vrijwilligers: Welkom!

 Voor alle informatie en het aanmelden van uw reparatie zie: www.repaircafe-zwijndrecht.nl/