Afbeelding

Groote Lindt eindigt competitie met gelijkspel tegen DFC

Sport

In de laatste wedstrijd van de competitie tegen het Dordtse DFC waren er geen belangen meer. DFC had zich vorige week veilig gespeeld en kan zonder degradatiezorgen naar Zwijndrecht afreizen. Groote Lindt is in voorbereiding op de nacompetitie voor promotie naar de 2e klasse. Hiervoor stelde de rood-witte brigade van hoofdtrainers Randall Neeskens vorige week de 2e plaats veilig.

Vanaf de aftrap was Groote Lindt het team met het balbezit en dus het betere elftal op de zonovergoten grasmat. In een wat andere opstelling als gevolg van schorsingen wist Groote Lindt nog voor de rust de voorsprong in de wedstrijd te nemen. Het was Yvar Nelson die voor de Bakestein-bewoners het net wist te vinden. Na rust was het wachten op de 2-0 echter DFC kon profiteren van een aantal fouten in Zwijndrechtse verdediging en met nog 30 minuten te spelen kwam de stand op 1-1. Hierna lieten beide teams zien tevreden te zijn met een puntendeling en kabbelde de wedstrijd naar het einde. In de 2e helft speelde Groote Lindt met drie spelers uit het O23-elftal en hierdoor kon Jesse Doppenberg zijn debuut maken voor Groote Lindt 1.

Zaterdag 3 juni a.s. speelt Groote Lindt thuis op sportpark Bakestein in de tweede ronde van de nacompetitie tegen de nummer 11 uit de Tweede klasse H: Schelluinen (aanvang 14.30 uur) Het beloofd een mooie wedstrijd te worden waarbij Groote Lindt een eerste stap kan zetten richting promotie.