Mohamed el Bannasri
Mohamed el Bannasri Foto: Jeroen vd Sman

IFC al verder in het bekertoernooi

Sport

Na twee van de drie bekerpoule wedstrijden is het al zeker dat IFC verder bekert. Vorige week werd al met 6-1 thuis gewonnen van Sleeuwijk. Afgelopen zaterdag 9 september werd knap met 2-3 gewonnen van het in de eerste klasse uitkomende Sliedrecht.

Tegen het net als IFC naar de 2e klasse gepromoveerde Sleeuwijk werd een eenvoudige 6-1 thuis overwinning geboekt door twee doelpunten van Michael Slingerland voor de rust en onder andere drie doelpunten van Mohamed el Bannasri na de rust.

Bij de sterke eerste klasser Sliedrecht, gecoacht door Coen van der Waal, kwam IFC na ruim een kwartier onder tropische omstandigheden spelen op voorsprong toen na een één-twee tussen Bobby Vos en Oussama el Hajouti de poging van deze laatste door een verdediger getoucheerd in het doel verdween. Na ruim een half uur spelen kwam IFC goedkoop aan een dubbele voorsprong toen verdediger Van de Wetering in eigen doel kopte 0-2. Enkele minuten voor de rust een splijtende pass van Perry van Eijken op de sprintende Mohamed el Bannasri, die sneller dan zijn tegenstander, alleen voor de doelman koel bleef 0-3.
In de tweede helft kwam het opeens veel energieker spelende Sliedrecht via doelpunten van Marciano Simonis en Rick Bronwasser wel erg dichtbij. Gelukkig nadat het nog een bal tegen de lat zag belanden, trok het IFC van trainer Ron Timmers de overwinning over de streep.        

Tekst: Cees van Heeren