Beeld uit de wedstrijd Albatros C1 – PKC/Vertom C1

Goeie resultaten jeugd Albatros

Sport

De korfbalvereniging Albatros heeft de tweede competitiezaterdag met veel positieve uitslagen afgerond. Op het thuisveld in Zwijndrecht werden negen overwinningen geboekt en in uitwedstrijden was er zeven keer winst voor Albatros. Met name de DEF-jeugd presteerde goed met winst voor D1, D3, D4, E1, E3, E5, F1 en F2.

D1 bond Vriendenschaar D1 overtuigend aan de zegekar (15-6), D3 klopte DeetosSnel/QLS D2 met 10-7 en D4 was met 7-3 te sterk voor Olympia (S) D2. E1 scoorde er bij GKV lustig op los, zelfs zoveel dat de scheidsrechter de uitslag nauwelijks kon achterhalen. Het werd uiteindelijk 11-27. Veel spannender was het bij Albatros E3 tegen Vriendenschaar E2 met een 5-4 uitslag in het voordeel van de thuisploeg. E5 versloeg Sporting Delta E4 met 5-0 en F1 was in Papendrecht met 10-17 te sterk voor PKC/Vertom F1. F2 versloeg DVS’69 F1 in Hendrik Ido Ambacht met 5-8.

Verre uitwedstrijden waren er voor B2 en A1 die naar Arnemuiden moesten afreizen. B2 investeerde niet genoeg in de wedstrijd tegen TOP B1 en verloor verdiend met 16-11. A1 liet zich niet verrassen en versloeg TOP A1 duidelijk met 12-20.

Veel spanning was er in de wedstrijd van de B1-teams van Sporting Delta B1 en Albatros. Uiteindelijk won de ploeg van Eddo en Kees de wedstrijd in Dordrecht met 10-11. B3 boekte een lekkere 7-8 overwinning bij Merwede B2. Het minimale verschil van slechts één doelpunt was er ook bij de thuiswedstrijden van het 4e en het 5e. Het 4e versloeg DVS’69 2 met 13-12 en het 5e won met 18-17 van Sporting Delta 4.

De overige winstpartijen kwamen zaterdag op naam van senioren 2, senioren 8 en C3. Het 2e had het in de eerste helft lastig tegen het zuiver schietende KCR 2 (8-6), maar herpakte zich in de tweede helft. Verdedigend werd er volop druk gezet en aanvallend was er met een sterke rebound veel variatie en konden een paar mooie doelpunten genoteerd worden: 12-16 en de tweede winst voor het team van Thomas van den Bosch. Het 8e scoorde er maar liefst 21 tegen de tien van de Dordtse tegenstander DeetosSnel/QLS 5. C3 kwam moeizaam op gang, maar won verdiend met 7-2 van HKC C2.

Een tegenvaller was de nederlaag van het vlaggenschip dat er na een goede eerste helft tegen KCR niet meer aan te pas kwam. Vanaf 4-7 werd er tot 12-7 niet meer gescoord. In de tweede helft was er meer ergernis dan goed spel en kwam Albatros niet meer aan korfballen toe: 17-12. Ook verlies voor het 3e bij Movado 2 (20-15), voor A2 (11-9 bij PKC A3) en C2 dat lang kon bijblijven maar Kinderdijk C1 moest laten gaan (9-15). C1 had het zwaar tegen het langere en zuivere PKC/Vertom C1 en ging er behoorlijk hard af: 7-18.