Amber Donjacour - derde.jpg
Amber Donjacour - derde.jpg Foto: Karlijn Overgauw

O&O-dames drie ver in de prijzen

Sport

De meisjes- damesselectie van de Zwijndrechtse Gymnastiekvereniging O&O had een druk weekend. De senioren kwamen individueel in actie in Alkmaar en met een team in Zwijndrecht. De junioren op hun beurt als team in Rotterdam. Op alle drie de fronten boekten de turnsters succes.

In Alkmaar vond de tweede landelijke individuele plaatsingswedstrijd 3de divisie plaats. Amber Donjacour pakte daar knap met 42,333 punten het brons, op de voet gevolgd door haar clubgenote Mariska Williams die met 42,100 punten als vierde eindigde. Met een nog kleiner verschil kwam Milou van Schijndel met 42,067 punten als vijfde uit de strijd.

In Zwijndrecht vond in de turnhal aan de Uilenvliet de teamcompetitie op D-niveau plaats. Het team bestaande uit Lisa Schouten, Suzanne van Kunsel, Vera Nederhof, Layla Voerman en Jara van Dijk liet zich met 134,200 punten het brons omhangen. Het team samengesteld met Kaylee van Sprang, Inge Nederhof, Anna Bakker en Caithlin Karel eindigde met 127,200 punten op de vijfde plaats.

Rotterdam was het strijdtoneel van de junioren, D-niveau. Het team met Cheyeanne Roumou, Dunya Bezemer, Elise Vogelaar, Suzanne Esmeijer en aangevuld met Souplesse-turnster Eva van Rijswijk turnde een verdienstelijke wedstrijd. Met een totaalscore van 86,567 punten lagen de turnsters beslag op het zilver.