Afbeelding
Linda Kruis

ZZ & PC De Devel handhaaft sterke positie in de A-competitie

Sport

Afgelopen zaterdag markeerde een belangrijk moment voor de zwemploeg van ZZ&PC De Devel. Het was de laatste ronde van de regionale competitie en alles hing af van deze dag. Na drie competitiedagen bevond De Devel zich op de zesde plek, een positie die ze moesten behouden om degradatie te voorkomen. Een gedreven en vastberaden groep van 27 zwemmers stond zaterdag klaar in Dordrecht.

De wedstrijd begon met de wisselslag estafettes, waar De Devel vertegenwoordigd werd door zowel een senioren- als een juniorenkwartet. Beide teams zetten zich maximaal in, met meerdere zwemmers die persoonlijke records verbraken en teamgenoten die elkaar non-stop aanmoedigden. De positieve energie was voelbaar en toen de individuele nummers volgden, was het doel meer dan duidelijk.

Met 22 individuele nummers op het programma, presteerde De Devel op alle fronten uitstekend. Een totaal van 31 persoonlijke records werd verbroken en zwemmers stegen boven zichzelf uit. Als kers op de taart waren er medailles voor Britte Lodder, Kris Westerhout en Jazz Hollander. De gezamenlijke krachtsinspanning resulteerde in een mooie vijfde plek in het eindklassement. Deze prestatie garandeerde de prolongatie van De Devel in de A-competitie, een teken van vastberadenheid en doorzettingsvermogen.