Afbeelding

Heerjansdam verrast hoogvlieger Capelle in eigen huis: 0-2

Sport

Heerjansdam speelde zaterdag uit tegen het op de tweede plaats staande Capelle en kon dus op zware tegenstand rekenen. Dat was ook zo, maar De Dammers wonnen, met 0-2. Een streep door de rekening van Capelle, dat via de nacompetitie alsnog wil promoveren. Wat natuurlijk nog altijd mogelijk is.

De eerste kans was voor Heerjansdam (4e minuut) Milan van den Berg kon een voorzet van Jelmer Nugteren net niet binnenkoppen. Daarna pakte Capelle het initiatief en stichtte gevaar via de snelle Christiaan Dabaghian, Joshua Kassels en Fanny Wessels. In de 8e minuut werd keeper Oscar Roos op de proef gesteld door Marciano Pape, misten schoten van Pape en Fanny Wessels rakelings het doel en kopte Kyle Ebecilio naast. Heerjansdam was een aantal keren goed omgeschakeld, van verdediging naar de aanval, maar bij het strafschopgebied gekomen ontbrak dan veelal de goede (steek) bal. Die kwam er in de 45e minuut ook niet toen het 0-1 werd. Keeper Ard de Vries en Jelle Pollemans liepen te knoeien tijdens het uitverdedigen en Milan van den Berg profiteerde dankbaar: 0-1.
Na de rust zocht Capelle direct de aanval, Ebecilio schoot een vrije trap rakelings naast het doel en even later kopte Pape hard in en Roos redde knap. Een minuut later (51) speelde Dabaghian van ver terug op keeper De Vries, maar die liet (tot ontzetting van alles wat Capelle was) de bal van de voet springen, die vervolgens tegen de paal belandde. De attente van den Berg was er snel bij om de 0-2 binnen te schieten.

Capelle wilde zich niet neerleggen bij die stand en Roos kreeg het druk en redde prima na een schot van Ebecilio, bovendien verdedigde de rest van de ploeg ‘met hart en ziel’ de 0-2 stand. Wat dus lukte. Al moest dat in de slotfase (+ 10 minuten blessuretijd) met tien man, want Mike Sloof was in de 82e minuut tegen zijn tweede gele kaart (dus rood) opgelopen. De afwezige trainer Ben Mierop, een dag eerder vader geworden, had zodoende een superweekend.