Afbeelding

Paascross Hooge Nesse beleeft lustrumeditie

Algemeen

De Paascross in het recreatiegebied De Hooge Nesse/Veerplaat mag met recht aangeduid worden met de toevoeging 'jaarlijkse' of 'traditionele'. Zaterdag 31 maart beleeft het loopfestijn al weer zijn eerste lustrum. Net als vorig jaar zijn er ook starts voor baasjes met hun aangelijnde hond. Wat al die jaren hetzelfde is gebleven, is dat de opbrengst naar de Roparun gaat.

Sterk Staaltje
Vijf jaar geleden was de Paascross Hooge Nesse een initiatief van 'team 29', het toenmalige Roparunteam van de gemeente Zwijndrecht. Het loopevenement bood het team de mogelijkheid om geld binnen te halen voor het goede doel. De gemeente Zwijndrecht stond vanzelfsprekend vierkant achter het idee, maar zag de cross ook als een mogelijkheid om het recreatiegebied extra onder de aandacht te brengen.

Na het eerste jaar werd de Paascross 'overgenomen' door de leden van 'team 262' oftewel Roparunteam Sterk Staaltje. De steun van de gemeente Zwijndrecht bleef.

Vaandel
"Als lokale overheid koesteren we het recreatiegebied, maar hebben we ook gezondheid en beweging hoog in het vaandel staan," stelt Sandra Vat, coördinator sportzaken van de gemeente Zwijndrecht. "De Zwijndrechtse jeugd is gemiddeld altijd nog te zwaar. Vandaar onze steun. En natuurlijk ook vanwege het het mooie doel."

Lustrumeditie
Roparunteam Sterk Staaltje voerde al diverse acties om geld in te zamelen. Zo was het team betrokken bij de kerstboomverkoop bij Ikea. "Het gaat vooralsnog lekker, mede dankzij onze sponsoren," laat teamcaptain Marco Essenberg weten. "Ik schat in dat we het bedrag van vorig jaar weer gaan verbeteren. Ik wil wil er wel bij aantekenen dat we van de cross geen massa-evenement willen maken. Zo'n 100 tot 120 deelnemers vinden we mooi. Ook de beheerder van het gebied zou niet blij zijn met een toeloop als bij de Verkerkloop. Wel hebben we wat extra's, omdat het de lustrumeditie is. Zo is er een foodtruck en is onze teamcaravan XXL te bezichtigen. Ook is er een speciale medaille."

"De canicross is vorig jaar goed bevallen," vervolgt Essenberg. "Baas en hond starten daarbij steeds apart. Een groepsstart met honden werkt niet. Die zijn dan door het dolle heen."

Speels
De Zwijndrechtse sportcoaches zijn voor het derde jaar bij het sportfestijn betrokken. "Door er een aantal speelse elementen aan toe te voegen is het eigenlijk een familie-evenement geworden," vertelt Patricia van der Vliet, coördinator van de sportcoaches. "Jong en oud kunnen plezier beleven aan de Paascross."

Op de foto de werkgroep: v.l.n.r.: Gerard Slotema, Sandra Vat, Patricia van der Vliet, Charlotte van der Hoek, Marco Essenberg en Rob Cremer.

Programma Paascross
10.00 uur: Eieren zoeken, jongste jeugd (€ 2,50)
10.30 uur: Kidsrun 600 en 900 m, t/m 12 jr (€ 3,00)
11.15 uur: Paascross kort 4 km (€ 7,50)
12.45 uur: Passcross lang 8 km (€ 7,50)

Programma Canicross
12.00 uur: Kids Canicross 1 km (€ 4,00)
12.15 uur: Canicross kort 3 km (€ 7,50)
13.45 uur: Canicross lang 6 km (€ 7,50)

Inschrijven/info: http://sterkstaaltje.fikket.com

Tekst en foto: Michel van Straten