Stacy de Koning (rechts op de foto) en Elahe Karimi organiseren een Pink Ribbon Ladies Night
Stacy de Koning (rechts op de foto) en Elahe Karimi organiseren een Pink Ribbon Ladies Night

Ladies Night Pink Ribbon

Algemeen

Oktober staat al jarenlang internationaal bekend als de 'borstkankermaand', een maand waarin vooral de Stichting Pink Ribbon Nederlanders oproept geld te doneren voor borstkankeronderzoek. Stacy de Koning en Elahe Karimi van Huidcare uit Hendrik-Ido-Ambacht organiseren in dat kader op vrijdag 26 oktober een Ladies Night, waarvan de opbrengst geheel ten goede komt aan het borstkankeronderzoek.

Oktober Borstkankermaand
In de maand oktober wordt over de gehele wereld extra aandacht besteed aan de behandeling, nazorg en lange termijn effecten van borstkanker. Vooral de Stichting Pink Ribbon staat bekend om de talrijke evenementen, die zij in deze maand organiseert om geld in te zamelen voor onderzoeken in verband met borstkanker. "We realiseren ons dat het voor (ex-)borstkankerpatiënten niet altijd prettig is om in die maand steeds geconfronteerd te worden met borstkanker. Toch leert de ervaring dat er juist in die maand, extra donaties binnenkomen. En dat is ontzettend belangrijk, want met deze donaties wordt wetenschappelijk onderzoek én het werk van onze Stichting gesteund", aldus een medewerker van Pink Ribbon.

Huidcare Hendrik-Ido-Ambacht
Stacy de Koning en Elahe Karimi zijn twee huidtherapeuten van Huidcare Hendrik-Ido-Ambacht, die regelmatig vrouwen met borstkanker behandelen. "Het gaat dan met name om het toepassen van oedeemtherapie tijdens de bestraling of chemotherapie en tijdens de nazorg. We proberen iemand zo goed mogelijk te helpen met verschillende behandelmethodes, apparaten en indien nodig met een armkous of compressiekleding", vertelt Stacy de Koning, samen met Elahe Karimi eigenaar van het sinds een jaar in Ambacht gevestigde bedrijf.

Ladies Night Pink Ribbon
Stacy liep al een poosje met het idee rond om iets voor een goed doel te organiseren. Door de aankondiging van de maand oktober als Borstkankermaand wist zij het ineens: "We organiseren een Ladies Night en stellen de opbrengst beschikbaar aan Pink Ribbon. Wij vinden het leuk om met deze avond vrouwen met borstkanker eens vanuit een andere invalshoek dan die van de professionele hulpverlener te kunnen helpen".
Op vrijdag, 26 oktober is het van 19.00 – 22.00 uur Ladies Night in het gebouw aan de Witte de Withstraat 57 in Hendrik Ido Ambacht. "We beschikken over een mooie ruimte voor alle deelnemers en bezoekers en er is voldoende parkeergelegenheid in de directe omgeving", aldus Stacy.
Voor de Ladies Night zijn tal van bedrijfjes uitgenodigd, die artikelen aanbieden, die al dan niet te maken hebben met borstkanker. Zo zal de firma Juzo armkousen en compressiekleding showen en zijn er prothese BH's te koop. Maar er zijn ook kramen met kleding vanaf maat 40, kramen met sjaals en schoenen, sieraden en kettingen, maar ook kramen met taarten, theesoorten en kruiden. Oriflame staat er met een kraam met make up en nagellak.
Er wordt een loterij met leuke prijzen georganiseerd, natuurlijk zijn er hapjes en drankjes en de bekende zangeres Miss Marjorie zal voor een muzikale bijdrage zorgen.

Opbrengst naar Pink Ribbon
"De toegang tot de Ladies Night bedraagt slechts 2 euro en de gehele opbrengst van de avond gaat naar Pink Ribbon. Op facebook hebben we een evenement gemaakt: facebook@huidcare.hia om te kijken hoeveel mensen we kunnen verwachten en we gaan ook nog flyeren. Voor de mensen, die door welke oorzaak dan ook, niet naar de avond kunnen komen, maar wel willen doneren hebben we een link op facebook staan. We hopen van harte, dat we Pink Ribbon met een leuk bedrag kunnen verblijden", aldus een enthousiaste Stacy tot slot.

Tekst: Jan O'teur
Foto: Huidcare