Afbeelding

Pelikaan 1 verslaat koploper Woudrichem met 2-0

Algemeen

Na de zeperd van vorige week tegen Roda Boys Bommelerwaard kwam koploper Woudrichem naar het Pelidome. De tegenstander had drie keer gewonnen met 1-0 en dan sta je terecht bovenaan. Zoals de ervaring was van vorig seizoen en dat bleek ook nu, Woudrichem is een geduchte tegenstander met veel fysiek in de ploeg en sterk in de duels. Maar ook bij Pelikaan liepen er een paar mannetjesputters rond dus de verwachting was dat het een stevig potje voetbal zou worden en dat kwam ook uit.

Tot de 10e minuut gebeurde er vrij weinig en was het van beide kanten aftasten. Maar in de 10e minuut gebeurde toch waar iedereen van Pelikaan op hoopte, de Bakesteinbewoners scoorde een prima goal. Het begon bij Jermain Bebrout die vanaf rechts drie man zijn hielen liet zijn, Ruben de Raad vond die vrij stond in de zestien en die laatste rondde geweldig af met een strak schot in de hoek: 1-0. Pas na bijna een half uur kwam het eerste gevaar van Woudrichem. Eén van de aanvallers wurmde zich door de Pelikaan-verdediging en ging op doelman Jeroen de Veij af maar die was op tijd zijn doel uitgekomen om zich voor de bal te werpen. Ruim vijf minuten later kwam Woudrichem gevaarlijk door omdat er in de verdediging van Pelikaan een duel was verloren. De aanvaller gaf oog in oog met keeper Jeroen de Veij een lob over hem heen maar gelukkig voor alle Peli's was daar Erwin van Dis die de bal voor de doellijn wegtrapte. Woudrichem nam de bal weer over, uit de gevaarlijke voorzet werd rakelings naast gekopt. Een paar minuten voor de theepauze kreeg Woudrichem nog twee mogelijkheden achter elkaar maar het vizier van de aanvallers uit "Woerkom" stond niet op scherp. Het laatste woord in de eerste helft was voor Pelikaan want na een goede aanval werd uiteindelijk Roy Weber gevonden aan de rechterkant van de zestien maar zijn schot ging maar net voorlangs.

De eerste mogelijkheid in de tweede helft was voor Pelikaan. Na goed combinatievoetbal kwam de bal bij Adilson Dias de Barros terecht die op doel schoot. De keeper van Woudrichem kreeg de bal niet onder controle en de terugspringende bal werd door Jermain Bebrout ingeschoten maar werd onderweg van richting veranderd en dus een corner die niets opleverde. In de 57e minuut een prima aanval van de gasten maar Jeroen de Veij redde twee keer achterelkaar prima. Dan na een kwartier spelen, Roy Weber ging een één-twee aan en kwam daardoor in de zestien uit. Terwijl hij voor zijn tegenstander liep werd hij aangetikt en kwam ten val. Iedereen dacht aan een penalty maar de enige die dat niet deed was de scheidsrechter. Bovendien kreeg Roy Weber een gele kaart voor een schwalbe. Dit was echt absurd. Het zou niet de enige mispeer van de middag zijn van deze scheidsrechter die vanuit oogpunt van beide teams geen sterke indruk maakte. Door zijn val moest Roy Weber even later uitvallen. Woudrichem bleef het wel proberen, had ook wel de overhand in deze laatste periode van de wedstrijd door hun fysieke kracht maar tot echt grote kansen leidde het niet. Pelikaan kreeg een kwartier voor tijd een uitgelezen kans om de match te beslissen. Jesper Nossent gaf een perfecte voorzet op Ruben de Raad die de bal gevoelig toucheerde maar toch nog de keeper op zijn weg vond. Die andere mispeer van de scheidsrechter kwam 4 minuten voor tijd. Jeroen de Veij had de bal onderschept en hield vervolgens de bal in zijn handen. Volgens de scheidsrechter te lang. Nu was dit absoluut niet langer dan wat de gemiddelde keeper altijd doet. Maar de scheidsrechter floot hier toch voor, voor iets waar in geen jaren door geen enkele scheidsrechter voor gefloten is. Het zag er gevaarlijk uit zo'n vrije trap in het strafschopgebied maar de verdediging onder leiding van de weer uitstekend spelende keeper Jeroen de Veij hield stand. In de 90e minuut moest hij weer handelend optreden toen een aanvaller van Woudrichem, dat alle ballen hoog voor de pot gooide om de gelijkmaker te forceren, plots voor de Pelikaan-keeper verscheen maar hij wist zijn doel op spectaculaire schoon te houden. Dan toch de beslissing in blessuretijd, een counter van Pelikaan ontstond toen de ingevallen Mitchell Kroos de diepte in werd gestuurd en de bal op maat voorzette op de ook ingevallen Nick de Veij en deze zorgde voor de bevrijdende treffer, 2-0.

Twee gouden wissels van coach Driss El Akchaoui die beide zorgde voor snelheid en gevaar in de ruimte die Woudrichem liet omdat de ploeg naar voren speelde om een gelijke stand op het bord te krijgen. Een spelwijze die Woudrichem niet zo ligt omdat het liever vanuit de verdediging speelt. Rest nog te vermelden dat Roy Weber behoorlijk geblesseerd, na de actie die eigenlijk een penalty had moeten zijn, het veld moest verlaten en dat Erwin van Dis bij een kopduel aan zijn hoofd gewond is geraakt, met een tulband verder speelde en later naar het ziekenhuis is gegaan.

Een zwaar bevochten overwinning was het, de ploeg heeft er hard voor gewerkt maar ook Woudrichem heeft zijn kansen gehad. De neutrale toeschouwer heeft een spannende, op en neer gaande wedstrijd gezien die niet altijd goed was, met regelmatig balverlies maar wel twee ploegen die er voor gingen.

Dit waren de 14 namen die voor de overwinning zorgden: Jeroen de Veij, Jesse de Raad, Roy Weber (67, Jeffrey Nossent), Valeri Silva, Erwin van Dis, Adilson Dias de Barros, Stefano Garcia Tavares, Bart van Muijen, Jermain Bebrout (60, Nick de Veij), Ruben de Raad en Jesper Nossent (77, Mitchell Kroos).