Afbeelding

O&O scoort maximaal bij NK-clubteams

Algemeen

De jongens en heren van de Zwijndrechtse Gymnastiekvereniging O&O hebben in Nijmegen bij de Nederlandse kampioenschappen voor clubteams maximaal gescoord. Met vier deelnemende teams wisten zij beslag te leggen op drie nationale titels en een zilveren plaats.

Op niveau 8 was de Zwijndrechtse turnclub twee teams tot de finale doorgedrongen. Team-1 bestaande uit Paul de Jongh, Gijs Zijderveld, Ian Wever, Sebastiaan Pel en Tristan Massie en team-2 samengesteld met de turners Bodi Winkler, Jelle van der Zouwen, Stan de Looze, Daan Vlasblom en Thijs Eijkelenboom gingen beiden voor de hoogste eer en zette daarmee de concurrentie op achterstand. Na een spannende strijd werd team-1 uiteindelijk met 195,000 punten Nederlands kampioen op de hielen gevolgd door team-2 die met 194,050 punten beslag lag op het zilver. Op niveau-6 bonden Bram van Gemert, Dennis Swinkels, Yuri Visser, Koen Kappetijn, Olaf de Nie en Lance Visser de strijd aan. Zij moesten flink aan de bak en wisselden gedurende de strijd stuivertje met de combinatieploeg SV PAX/St. Mauritius. In de slotfase trokken de O&O-turners aan het langste eind en pakten met 203,800 punten het goud.

In de hoogste categorie, niveau-4, was het nog spannender. Daar ging de strijd tussen O&O met de turners Jens van der Helm, Thijs Oosterling, Bart de Ruiter, Rens Hoofs, Thomas van der Helm en Luuk van Waaij en de turners van Swentibold-Sittard. Beide ploegen bleken aan elkaar gewaagd en noteerden na zes toestellen een gelijke score van 210,400 punten waarmee zij beiden de kampioenstitel toegekend kregen.