Afbeelding

De 'zondag' van IFC gaat na de pauze ten onder

Algemeen

Overtalsituatie voor Ambachters in de slotfase maakt verlies extra zuur.

Op basis van historische resultaten had IFC-zondag weinig hoop op een een goed resultaat tegen het bezoekende Halsteren. Tot ver in de tweede helft (ruststand 1-0) leken de Ambachters op een trendbreuk aan te sturen. Leek, want in de slotfase sloegen de West-Brabanders, zelfs met een mannetje minder binnen de lijnen, alsnog toe: 1-3.

Middenmoter
Door de zege bleef Halsteren in de hoofdklasse B op een afstand van twee punten in het spoor van de (gedeelde) koplopers Gemert en Baronie. IFC mag zich met veertien punten uit elf wedstrijden middenmoter noemen in een competitie, die nadat SVA Papendorp (het voormalige Magreb'90) uit de strijd is genomen, slechts uit 15 ploegen bestaat.

Bui
Het moet gezegd, het publiek zag de bui al even hangen. De thuisclub die al vroeg op voorsprong gekomen was dankzij een door Danny Slingerland benutte strafschop, kwam gaande de tweede helft steeds meer onder druk te staan. De aanhoudende pressie van Halsteren in combinatie met verdedigende missers deden IFC uiteindelijk de das om. Bij de stand 1-1 moesten de bezoekers met een mannetje minder - Giovanni Moerland ging met twee keer geel van het veld - de laatste tien minuten uitspelen. IFC haalde er echter geen voordeel uit. Sterker, het team van trainer Ruud Pennings scoorde nog twee keer en mocht drie winstpunten aan het totaal toevoegen.

Strafschop
Het begon zondag nog zo mooi voor de Schildmanclub. De snelle Juthlen Castillo ging over de knie bij Halsteren-aanvoerder Thomas van der Spek en arbiter Preston Henshuijs moest naar de stip wijzen. Danny Slingerland schoot beheerst raak: 1-0. Kort daarna kwam er voor Slingerland een mogelijkheid om de marge te vergroten, maar doelman Ariën Pietersma verwerkte zijn inzet tot hoekschop. Hierna was het de beurt aan Joey Grootenboer, die alleen op Pietersma afstevende, zij het zonder succes. "Voor rust verzuimden we toe te slaan," luidde dan ook na afloop de korte analyse van IFC-trainer Virgil Breetveld. "Halsteren had moeite met ons spel en er waren kansen voor ons om afstand te nemen. Jammer genoeg, waren we niet volwassen genoeg om ons spel vast te houden en was het pijnlijk dat we met verdedigingsfouten én met een overtalsituatie Halsteren aan een overwinning hielpen. Ook sneu voor Davey, onze doelman. Hij heeft ons aan heel wat punten geholpen, maar zat er nu in de slotfase helaas net naast."

Luchtmacht
Zo kreeg doelman Davey van Pelt een inzet van Robert Braber niet onder controle, waarna Jelle Voermans de gelijkmaker kon binnen tikken. Vervolgens bracht Halsteren een boomlange luchtmacht in stelling. De IFC-defensie had hier geen antwoord op, waardoor Tom de Bonte en Jeroen Beerendonk voor 1-2 en 1-3 konden zorgen.

IFC (zo): Van Pelt; Ozan, Potkamp, Willemstijn, Ramos (83. Goossens); El Hajouti, Gomes Da Veiga, Slingerland, Van Eijken (81. Pisas); Grootenboer, Castillo.
IFC (zo)-Halsteren 1-3 (1-0). 6. Danny Slingerland 1-0 (strafschop), 78. Jelle Voermans 1-1, 81. Tom de Bonte 1-2, 84. Jeroen Beerendonk 1-3.

Tekst en foto: Michel van Straten