Afbeelding

Re-flax naar de Olympische Spelen

Algemeen

Druk, druk, druk. Iedereen kent wel eens zo'n fase in zijn leven. Vocal Popgroup Re-flax uit Hendrik-Ido-Ambacht zit er nu ook middenin. "Het is maar goed dat ons koor draait op zoveel vrijwilligers" lacht songcoach Jeffrey van der Vegt. "Tientallen koorleden zitten in commissies voor show, styling, muziek, media, sponsoring, choreografie, noem maar op. Zonder al die extra handen zouden we dit niet vol kunnen houden. Maar dat samendoen maakt het natuurlijk wel extra leuk."

Eigen show over de liefde
Waar hebben ze het allemaal zo druk mee bij Re-flax? De twee uitverkochte succesvolle kerstshows waren maar net achter de rug of ze zijn al volle bak aan het oefenen voor drie voorstellingen van hun nieuwe show 'When love takes over'. "De titel zegt het al" zegt Jeffrey. "Alle facetten van de liefde komen aan bod, van kalverliefde tot blinde passie. Van vaderlandsliefde tot naastenliefde. Vlinders, roze wolken, onvervuld verlangen en soms verdriet. Zaterdag 28 maart is al uitverkocht, maar op zondag 29 maart zijn misschien nog wat kaarten te koop." Zie hiervoor https://theater.stichting-cascade.nl/programma/.

Open repetitie
Op donderdagavond 16 april vanaf 20.00 uur wordt bovendien de jaarlijkse open repetitie in theater Cascade georganiseerd. Bezoekers kunnen dan kennis maken met het repertoire, maar kunnen ook gewoon meezingen. En wie weet krijg hij of zij dan ook kans om zich aan te sluiten bij dit ambitieuze popkoor! Kijk voor meer informatie op de site www.re-flax.nl

World Choir Games
Waar het koor ook erg naar uitkijkt zijn de World Choir Games in België in juli dit jaar. Het worden ook wel de Olympische Spelen in korenland genoemd. Compleet met vlaggenparade en volksliederen. Er doen honderden koren uit heel de wereld aan mee. Elke twee jaar wordt dit spektakel georganiseerd. "De vorige keer in Zuid-Afrika, maar dat vonden we best ver en kostbaar" grijnst Jeffrey. "Maar nu bij onze zuiderburen in Antwerpen en Gent. Zo dichtbij, die kans konden we niet laten lopen. We gaan er met Re-flax vijf dagen naar toe, slapen er dus ook in een hotel. We mogen er vier nummers zingen. Maar we willen ook graag met andere koren samen zingen in zogenaamde friendship-concerten. En natuurlijk met het festivalchoir, het megagrote koor, dat zingt tijdens de sluitingsceremonie in het Sportpaleis in Antwerpen. Daarnaast relaxed genieten van wat alle andere pop-, gospel- en jazzkoren aan moois te bieden hebben. We kijken uit naar al die ontmoetingen en het samenzingen met andere mensen van over de hele wereld. En ik twijfel er niet aan dat, als we weer naar huis gaan, we dat zingend zullen doen."

Lees hier de digitale editie

Hendrik-Ido-Ambacht

Zwijndrecht

Nieuwsbrief

Meld u aan voor de digitale nieuwsbrief van Weekblad De Brug. U ontvangt dan elke week de edities in uw mailbox.