Afbeelding
Foto: Ed-Voetee

Girlpower bij VVGZ

Algemeen

In een weekend waarbij er bij de meeste clubs niet gevoetbald is stond er bij VVGZ afgelopen zaterdag toch èèn wedstrijd op het programma. Dit was niet zomaar een wedstrijd.

De jongens van VVGZ JO13-1 mochten het namelijk gaan opnemen tegen Feyenoord, en dan niet tegen de jongens, maar tegen het meidenteam Feyenoord MO14.

In het team van de Rotterdammers stond ook de Zwijndrechtse Celeste de Vriend in de basis. Celeste is haar voetbalcarrière begonnen bij VVGZ. Daarna heeft ze nog een korte periode bij ZVV Pelikaan gespeeld. Nu speelt ze alweer een tijdje bij Feyenoord MO14.

Onder het toeziend oog van veel belangstellenden langs de lijn begonnen de jongens van VVGZ fel aan de wedstrijd. Duidelijk was dat ze zich niet wilden laten aftroeven door de meiden. Met een stevige wind was het lastig combineren, wat het spel niet ten goede kwam.
De jongens van VVGZ JO13-1 wisten hier in het begin het beste mee om te gaan, en opende de score. Vlak voor rust kwamen de Feyenoord meiden op gelijke hoogte.

In de tweede helft was de VVGZ storm duidelijk gaan liggen, en was Feyenoord de bovenliggende partij. De meiden wisten af en toe mooi te combineren. Het duurde dan ook niet lang voordat de 1-2 op het scorebord stond. Dit was uiteindelijk ook de eindstand. Ondanks de weersomstandigheden een leuke wedstrijd, en aan de belangstelling langs de lijn was te zien dat er ook bij VVGZ genoeg interesse is voor het meidenvoetbal. Hopelijk zien we vaker wat Girlpower op het Noordpark.

Niets missen van het meidenvoetbal ?
Volg / like meidenvoetbal Zwijndrecht e.o. op Facebook en Instagram.

Foto: Ed-Voetee