De achtstegroepers van SOL Admiraal hadden zich het laatste jaar even anders voorgesteld
De achtstegroepers van SOL Admiraal hadden zich het laatste jaar even anders voorgesteld

De kinderen van SOL Admiraal zijn met musical en de brugklas bezig

Algemeen

De achtstegroepers van SOL Admiraal hadden zich het laatste jaar even anders voorgesteld. De Coronacrisis gooide echter roet in het eten. Veel specifieke dingen van groep 8 konden niet meer doorgaan. Zo werd er een streep gezet door het schoolvoetbaltoernooi, de sportdag voor de groepen 7 en 8 en het afsluitende kamp in het Brabantse Loon op Zand. Dat was best even slikken voor velen. Gelukkig konden de juffen Aletta en Linda vertellen dat de musical wel door kan gaan, weliswaar op een aangepaste wijze. Met drie kinderen kijken we terug op het afgelopen jaar en blikken we vooruit op de spannende tijd die hen te wachten staat.

De quiz van groep 8
Hidde weet de eerste dagen in groep 8 nog heel goed. “De eerste dagen hebben we veel gepraat. Ook kregen we wel gelijk meer huiswerk dan in groep 7. De juf vertelde er gelijk bij dat het op het voortgezet onderwijs nog veel meer zou worden. Dat was best even schrikken. We mochten ook zelf groepjes maken. De juf vertelde dat we zelf verantwoordelijk waren voor de samenstelling. Eigenlijk straf je jezelf als je niet werkt vertelde de juf.” Heel leuk vond Hidde de quizvragen in groep 8. “Hierdoor ontstond een leuke strijd in de klas, want als groepje kon je steeds punten verdienen bij de meest uiteenlopende vragen en opdrachten. Jammer genoeg gaan we niet op kamp, want daar had ik heel veel zin in. De musical gaat gelukkig wel door. Ik heb een mooie rol. In het begin was ik gespannen voor de musical, maar ik ga me steeds meer in de rol inleven”, vertelt de goedlachse Hidde. Voor het voortgezet onderwijs stapt Hidde met vrienden op de fiets richting DevelsteinCollege, waar hij uitkijkt naar het vak aardrijkskunde.

Vriendengroep
Het was Jamia, oftewel Mia, die aan het begin van dit schooljaar blij naar school liep. “Eindelijk zou ik mijn vrienden weer gaan zien. Na schooltijd spreken we altijd af met een grote groep. Dan zijn we bij het strandje te vinden, de Happy of gewoon ergens anders. Ik vond de Tik-Tok-challenge dit jaar erg leuk”, vertelt Mia. In de afsluitende musical, die in het eigen BronTheater op aangepaste wijze wordt gehouden, speelt Mia de rol van Svetlana, een spion. “Gelukkig is het een rol waarbij ik niet hoef te zingen.” Na de zomervakantie fietst Mia elke dag richting Loket. “Best spannend hoor”, besluit Mia.

Nieuw in groep 8
Danaé kwam dit jaar nieuw in de groep. “Best wel wennen, want in Brabant hadden we haast geen zaakvakken en hier volop.” Wel was Danaé op haar Brabantse school voorleeskampioen van de school, een kunstje dat ze hier in Ambacht herhaalde. Ook de regionale voorronde wist Danaé te winnen. Door de Coronacrisis stopte het traject van de Nationale Voorleeskampioenschappen helaas. “Jammer dat het kamp niet door is gegaan. Ik heb nog nooit een kamp meegemaakt, dus ik wilde dat wel eens ervaren. ”Danaé heeft veel zin in WalburgCollege en dan vooral het vak Nederlands. Meneer De Vries lijkt me erg leuk. Dat was hij bij de kennismakingsmiddag al”, besluit Danaé.