Afbeelding

Tentoonstelling Picture This! in KunZt Zwijndrecht

Algemeen

Ontdek de prentenboekmakers van de toekomst Van 26 september t/m 24 oktober 2021 zijn in KunZt Zwijndrecht winnende werken van de Picture This!-illustratiewedstrijd te zien. De feestelijke opening van de expositie is op vrijdag 24 september door wethouder Ronald de Meij (cultuur). Picture This! is een internationale illustratiewedstrijd voor de prentenboekenmakers van de toekomst. 

Uitgeverij Lemniscaat organiseert deze wedstrijd sinds 2014, in samenwerking met uitgeverijen en instanties uit Engeland, Duitsland en Zuid-Afrika. Doel van de wedstrijd is om nieuw talent te ontdekken, aan te moedigen en een podium te bieden. 

Kansen voor nieuw talent
Ieder voorjaar nodigt Lemniscaat illustratoren uit - van wie nog niet eerder een prentenboek bij een professionele uitgeverij verscheen - om aan de wedstrijd mee te doen. Per land selecteert een professionele jury drie winnaars. De Nederlandse jury bestond dit jaar uit Mark Janssen, Ellen Vesters, Fred Wartna en Uitgeverij Lemniscaat. De winnende inzendingen worden gepubliceerd in een internationale catalogus en aangeboden aan alle bekende kinderboekenuitgeverijen op de Bologna Children’s Book Fair. Hiermee krijgen de kunstenaars een unieke kans om hun werk onder de aandacht te brengen van potentiële uitgevers.

Winnende illustraties bij KunZt
De illustraties van de winnaars zijn te zien op verschillende locaties in de deelnemende landen. Tijdens de tentoonstelling in KunZt Zwijndrecht zijn naast de internationale werken uit 2021, ook de werken van de Nederlandse winnaars uit 2020 te zien. Eerdere Nederlandse winnaars van de Picture This!-illustratiewedstrijd zijn onder anderen Freya Hartas, Daphne Louter, Marieke Nelissen en Evelien Jagtman, van wie werk bij Lemniscaat verscheen.

De wedstrijd wordt georganiseerd en ondersteund door:        
Uitgeverij Lemniscaat (Nederland)
The International Centre for the Picture Book in Society (Engeland)
Walker Books (Engeland) Protea Boekhuis (Zuid-Afrika)
Burg Wissem Bilderbuch Museum (Duitsland)
S.Fischer Verlage / Sauerländer (Duitsland)        

Praktische informatie
Locatie: KunZt Zwijndrecht, Oude Raadhuis Raadhuisplein 1 (ingang zijde Burgemeester de Bruïnelaan), 3331 AC Zwijndrecht.
Data: 26 september t/m 24 oktober
Openingstijden: woensdag, donderdag, vrijdag en zondag van 13:30 tot 16:30 uur.
Reserveren: www.kunztzwijndrecht.nl (toegang gratis).         

Lees hier de digitale editie

Zwijndrecht

Hendrik-Ido-Ambacht

Nieuwsbrief

Meld u aan voor de digitale nieuwsbrief van Weekblad De Brug. U ontvangt dan elke week de edities in uw mailbox.