Afbeelding

Concert Het Geklank op 13 november

Algemeen

‘Er klinkt weer muziek’ is het thema voor het concert van Het Geklank op 13 november in de Develhof, Laan van Nederhoven, Zwijndrecht. Na anderhalf jaar noodgedwongen afwezigheid is Het Geklank heel blij om weer een concert te kunnen geven. 

Het wordt een gevarieerde avond met o.a. muziek van Morricone en Hans Zimmer. Ook Lord of the Dance staat op het programma met daarbij een gastoptreden van de Irish Dance-groep van Dansant. Iedereen is van harte uitgenodigd maar wees er snel bij, want er is maar een beperkt aantal kaarten beschikbaar. Het Geklank is een muziekvereniging uit Zwijndrecht met een harmonieorkest en een jeugdorkest, Klankkids. In de weken voorafgaand aan de herfstvakantie waren de Klankkidsweken een succes en heeft een aantal kinderen kennisgemaakt met muziek. Mocht je dit gemist hebben, dan kun je altijd nog komen kijken op maandag om 18:45 in Panoord, Bakestein, Zwijndrecht. Graag even een mailtje naar info@hgdk.nl . Elk instrument is welkom en heb je geen instrument of heb je geen idee welk instrument je leuk vindt, kom dan kijken, want Het Geklank heeft ook een muziekschool met conservatorium opgeleide docenten en heeft een aantal instrumenten gratis beschikbaar voor leerlingen.

Muziek maakt Slim
Muziek luisteren heeft een positief effect op de mens. Onderzoek heeft aangetoond dat zelf muziek maken een zeer positieve invloed heeft op de intelligentie en sociale vaardigheden. Door zelf muziek te maken wordt het abstractievermogen en het analytisch denken sterk verbeterd. Samen musiceren in groeps- of orkestverband versterkt ook het groepsgevoel en de discipline, net als de sociale en emotionele vaardigheden. Bovendien leidt het tot een positiever zelfbeeld. Ook neuropsycholoog Prof. Dr. Erik Scherder spreekt door heel Nederland vol enthousiasme over de gunstige invloed van muziek op ons brein.

Kom bij ons kijken en luisteren
Muziek is belangrijk en daarom willen wij muziek en muziek maken blijven doorgeven aan de volgende generaties. Wij zorgen dat de muziek niet stopt, want laten we eerlijk zijn: zonder muziek is er toch weinig aan? Daarom blijven we ons met onze orkesten inzetten voor muziek. Het Geklank en ook Klankkids, ons jeugdorkest, heeft nog plaats voor nieuwe leden, dus mocht u na het lezen van dit artikel nu dan toch eindelijk die muzieklessen willen gaan volgen? Heeft u vroeger altijd een muziekinstrument gespeeld en bent u pas verhuisd naar onze regio? Neem dan contact met ons op via info@hgdk.nl en kom langs op onze repetitieavond op maandag van 19:45 tot 22:00. Alle instrumenten zijn welkom!

Concert 13 november
20.00 Develhof, Laan van Nederhoven,
Zwijndrecht
Kaarten verkrijgbaar via
kaartverkoop@hgdk.nl
Coronacheck aan de deur