Afbeelding

Develstein goes Live

Algemeen

Voor leerlingen in groep 8 en hun ouders breekt een spannende periode aan als zij volgend jaar hun advies voor de middelbare school ontvangen. Waar moet je op letten bij de keuze van een middelbare school? Tijdens het webinar ‘Develstein goes Live’ op 17 november vertellen de teamleiders samen met leerlingen alles over de overstap van groep 8 naar de brugklas, het onderwijs, de begeleiding en extra mogelijkheden op het DevelsteinCollege in Zwijndrecht.

Een leerling zit op zijn plek binnen een school waar hij zich veilig voelt, waar de sfeer goed is en waar hij zijn talent kan ontwikkelen, maar ook kan rekenen op goede begeleiding wanneer dit nodig is. Met een apart juniorcollege voor de onderbouw, een uitgebreid pakket aan extra mogelijkheden en ondersteuning op elk vlak, ontwikkelen leerlingen zich op het DevelsteinCollege in een veilige en vertrouwde leeromgeving. 

Webinar: Develstein goes Live
Tijdens het webinar op 17 november, aanvang 19.00 uur, krijgen leerlingen in groep 8 en hun ouders/verzorgers voorlichting over de overstap naar de middelbare school en over het onderwijsaanbod op het DevelsteinCollege. Alle leerlingen in groep 8 in Zwijndrecht, Hendrik-Ido-Ambacht en Heerjansdam ontvangen hiervoor een persoonlijke uitnodiging via de basisschool. Aanmelden kan via de website www.develsteincollege.nl/Groep_7/8. 

Juniorcollege
Dankzij het juniorcollege, een apart deel van de school voor de eerste- en tweedeklassers, is de overstap van groep 8 naar de brugklas niet zo groot. “Leerlingen maken gebruik van een eigen fietsenstalling, een eigen ingang, schoolplein en aula met kluisjes. Ook de lessen voor de onderbouw vinden grotendeels in het juniorcollege plaats. Leerlingen zitten de eerste twee schooljaren tussen hun eigen leeftijdgenootjes waar zij lekker zichzelf kunnen zijn,” vertelt conrector Marc van Riet. 

Het DevelsteinCollege biedt maar liefst vijf verschillende brugklassen: de homogene brugklassen vmbo-t (ook wel mavo genoemd), atheneum en gymnasium en de dakpanklassen vmbo-t/havo en havo/atheneum. De dakpanklassen zijn bedoeld voor leerlingen waarvan nog niet zeker is welk niveau het beste bij hen past. In deze klassen krijgen leerlingen les op het eerstgenoemde niveau en kunnen bij bovengemiddelde prestaties doorstromen naar het hoogste niveau. 

Breed aanbod: extra uitdaging en begeleiding
Leerlingen die behoefte hebben aan extra uitdaging kunnen in de onderbouw kiezen voor het sportpakket of het kunstpakket Art & Performance en voor de cognitief meer begaafde leerling, het verrijkingsprogramma Obelisk. Na de onderbouw biedt het DevelsteinCollege verrijking met het VTO (versterkt talenonderwijs met Cambridge Certificate, Delf Junior en Goethe Deutsch) en beduidend meer keuze in examenvakken dan standaard, zoals kunst, sport, informatica, Design & Technology, wiskunde D en elementair boekhouden. De exacte leerling vindt zijn uitdaging in het moderne bètalab. 

Tijdens hun schoolcarrière staan de leerlingen er niet alleen voor. Al vanaf de brugklas worden leerlingen begeleid door de mentor en juniormentoren; leerlingen uit de bovenbouw die brugklassers begeleiden bij de start op hun nieuwe school. Voor specialistische begeleiding kunnen leerlingen terecht bij de zorgcoördinatoren, leerlingbegeleiders, remedial teachers (bij dyslexie en dyscalculie) en voor de keuzebegeleiding bij de decanen. 

ICT
Op het DevelsteinCollege maken leerlingen in de onderbouw al kennis met ICT via ICT-skills en Design & Technoloy. Bovendien werken alle leerlingen sinds dit schooljaar vanaf de brugklas met een laptop waarmee zij hun skills meteen kunnen toepassen en waar zij hun hele schoolcarrière profijt van hebben.

Meer weten?
Meld je aan voor het webinar op 17 november via www.develsteincollege.nl/Groep_7/8 en download de Open Dag app.

Lees hier de digitale editie

Zwijndrecht

Hendrik-Ido-Ambacht

Nieuwsbrief

Meld u aan voor de digitale nieuwsbrief van Weekblad De Brug. U ontvangt dan elke week de edities in uw mailbox.