Afbeelding

NIEUWS UIT DEN BROMMERT

Algemeen

RUILBEURS PLUSALBUM
Hoever bent u met het verzamelen van de plaatjes voor het verzamelalbum ‘Historisch Hendrik-Ido-Ambacht’? Om iedereen de kans te geven in het bezit te komen van een compleet album wordt er op 1 en 4 december a.s. in Oudheidkamer Den Brommert, Dorpsstraat 84, een ruilbeurs georganiseerd. Mede in verband met de Coronamaatregelen gelden speciale regels. Op 1 december is er tussen 14.00 en 17.00 en tussen 19.00 en 20.00 uur gelegenheid een lijstje in te leveren met de nog ontbrekende plaatjes. U stopt dit lijstje in een envelop, waar u ook de dubbele plaatjes in doet. Daar kunnen andere verzamelaars weer mee worden geholpen. Op de envelop schrijft u duidelijk naam, adres en telefoonnummer. Op zaterdag 4 december kunt u in de Oudheidkamer tussen 14.00 en 16.00 uur de envelop weer ophalen. Daarin vindt u dan de plaatjes, waarmee u uw album compleet kunt maken. Als u die zaterdag verhinderd bent kunt u de andere woensdag 8 december tussen 14.00 en 17.00 ook nog in de Oudheidkamer terecht. Zet dan wel op de envelop dat u op zaterdag niet komt.

HENDRIK-IDO-AMBACHT ROND 1900
Dat is de titel van een nieuw boekje dat met ingang van 13 november a.s. in het cadeauwinkeltje van de Oudheidkamer te koop is. U vindt hierin een verzameling van de oudst bekende ansichtkaarten van ons dorp, dus kaarten van de periode tussen 1900 en 1925.met een korte beschrijving. Uniek is het boekje omdat bij elke oude ansichtkaart een recente foto is afgedrukt van precies dezelfde locatie, maar dan gefotografeerd in 2021. Zo ontstaat een beeld van de ontwikkeling in ons dorp in de afgelopen eeuw. Er is bovendien veel zorg besteed aan de uitvoering van het boekje. Het is een prachtig cadeau voor de komende feestdagen. Het boekje kost € 13,=. Wacht niet te lang want de oplage is beperkt.

CADEAUWINKELTJE DEN BROMMERT
Zoekt u voor iemand een leuk cadeautje? Als u toch in Den Brommert bent kijkt u daar eens rond in het winkeltje. U vindt vast wel iets waarmee u iemand kunt verrassen. Een mooi theeglas, een  rompertje, chocolade, 10 verschillende soorten Ambachtse thee en nog veel meer. Allemaal unieke Ambachtse producten. Nergens elders te koop!