Afbeelding

Deelcafé aan de Moermond 57 in Zwijndrecht is open

Algemeen

Sinds kort is ons deelcafé aan de Moermond 57 in Zwijndrecht open. Graag stellen wij ons aan u voor.

Deelcafé de Lunenhof is onderdeel van Stichting Jong Zwijndrechtse Waard en in die hoedanigheid willen wij ook graag verbindingen leggen tussen buurtgenoten onderling. Het deelcafé staat voor Delen. Het delen van tijd, aandacht, goede ideeën voor de buurt en omkijken naar elkaar. Dit onder het genot van een heerlijk kopje koffie of thee, klaargemaakt door onze Barista.

In principe werken wij met vrijwilligers en zijn we altijd opzoek naar Barista’s en gastvrouw/heren die onze missie een warm hart toedragen. Wij zorgen voor de Barista workshop om onze piston machine te kunnen bedienen. Als gastvrouw/heer leer je bij ons on the job. Hiermee willen wij vrijwilligers extra skills kunnen meegeven om hun kansen op de arbeidsmarkt te vergroten.

Daarnaast zijn wij een flexcafé, wat inhoudt dat wij ook een plek bieden aan jongeren die willen studeren of huiswerk maken. Op het ogenblik kunnen dat 10 plekken zijn en daarnaast hebben wij één stiltecabine.

We zijn een non-profit deelcafé. Onze “winst” gebruiken wij om goede ideeën te ondersteunen. In de buurt, in Zwijndrecht, en ook kunnen wij Zwijndrechtenaren ver weg van dienst zijn.

Het afgelopen jaar zijn we ook on tour geweest en hebben wij Woonkracht 10 ondersteund met een mobiele koffiekar en in samenwerking met het Theaterhuis voor wat leuke activiteiten gezorgd bij een aantal flatgebouwen in Zwijndrecht. Daarnaast hebben wij deze zomer bij Kinderboerderij de Kiboehoeve het theehuis overgenomen om daar de bezoekers te kunnen voorzien van lekkere koffie en thee. Hiervoor zijn we alle vrijwilligers, die zich hiervoor hebben ingezet, onwijs dankbaar.
Voor het nieuwe jaar blijven we ook opzoek naar vrijwilligers die de Zwijndrechtse Waard een stukje mooier willen maken, één kopje heerlijke koffie per keer. Heb je interesse om ons hierbij te helpen? Neem dan contact met ons op via info@deelcafedelunenhof.nl

Deelcafé De Lunenhof
Moermond 57
3334 CL Zwijndrecht
Openingstijden: Dinsdag, woensdag en
donderdag van 13.00 uur tot 16.00 uur