Bram de Waard (links) en Niels Florusse (rechts) onthulden samen de einduitslag van de Winter3Daagse 2021.
Bram de Waard (links) en Niels Florusse (rechts) onthulden samen de einduitslag van de Winter3Daagse 2021.

De Winter3Daagse 2021 doneert 51.061 producten aan de Voedsel- en kledingbank

Algemeen

Na 60 uur radio maken, bijna 80 interviews en diverse optredens heeft de Winter3Daagse 51.061 producten kunnen overhandigen aan de Voedselbanken van Alblasserdam, Hendrik-Ido-Ambacht, Papendrecht, Zwijndrecht en de Kledingbank van de Zwijndrechtse Waard.

De Winter3Daagse 2021 begon op donderdag 16 december om 07.00 uur waar Bram de Waard en Niels Florusse de aftrap gaven aan de actie. Tijdens de actie waren er interviews met diverse scholen, (sport)verenigingen, politieke partijen en organisaties die producten en kledingstukken ingezameld hebben. Het thema armoede stond centraal tijdens de vijfde editie van de Winter3Daagse en dat bleek ook uit de interviews met diverse armoede instanties, jongerenwerkers en cliënten van de Voedselbank.

Naast de interviews waren er ook optredens van artiesten zoals Lennart Daniel, Dina en Faure, workshops van Stand Strong Sport en de Oranje Vereniging, een twirl-clinic van Europees kampioen twirlen Sabine Mouthaan en een boks-clinic van Francesca Prescimone. Tijdens de vijfde editie van de Winter3Daagse verzorgden 18 radio-dj’s de Winter3Daagse uitzending vanuit de studio van ATOS RTV in Zwijndrecht.

Er zijn mooie donaties binnengekomen tijdens de Winter3Daagse. Zo haalden Wouter (11) en Lucas (7) Hooikaas ruim 6.000 producten op en doneerde Twirlteam Accelerando 6.500 producten aan de Winter3Daagse. Na een tussenstand van 9.722 producten op de eerste dag en 28.882 producten op dag twee, was het eindtotaal op de derde dag 51.061 producten die gedoneerd zijn aan de Voedsel- en kledingbank.

Ben je benieuwd naar de foto’s, of wil je meer informatie van de Winter3Daagse? Kijk dan op de website winter3daagse.nl.