Foto's: Fred Leijten
Foto's: Fred Leijten Foto: Fred Leijten

Pelikaan leid 2e verlies op rij

Algemeen

Na de lastige en verloren wedstrijd van vorige week tegen SVS Capelle was iedereen benieuwd hoe Pelikaan dit tikje zou verwerken. En dat viel best wel tegen, want na twee minuten spelen, stond het al 0-1.

Doordat Pelikaan tegen de wind in voetbalde, kreeg de verdediging de bal na een corner niet goed weg en deze belandde zo voor de voeten van de vrijstaande Jeffrey de Koning en die had geen moeite om keeper Dennis Sleiffer te passeren. Dat was een flinke tegenvaller. Het duurde even voordat Pelikaan dit te boven kwam, want een kleine tien minuten later had het zo maar 0-2 kunnen zijn, maar de inzet van Hellevoetsluis verdween maar net over het doel. Toch herpakte Pelikaan zich goed. Kort na die gemiste kans van Hellevoetsluis kreeg Pelikaan kansen op de gelijkmaker, eerst een uitstekende aanval die dwars door de Hellevoetse verdediging sneed en Sjoerd Opschoor de mogelijkheid gaf om te scoren, maar hij schoot tegen de keeper op. Even later kreeg Timo Nossent een uitgelezen kans, maar zijn schot werd een prooi voor de keeper. Pelikaan bleef gaan en gunde Hellevoetsluis geen moment rust. Diverse kansen werden gecreëerd maar werden niet verzilverd. Aan de andere kant gaf de Pelikaanverdediging geen enkele kans meer weg, terwijl er toch een paar snelle en goede spelers van de tegenpartij liepen.

De tweede helft begon, zoals ook de eerste helft was begonnen met na twee minuten een doelpunt maar dan voor Pelikaan. De keeper van Hellevoetsluis van de eerste helft was vanwege een blessure vervangen door een andere goalie maar die begon niet goed aan de wedstrijd. Hij wilde een bal over de achterlijn laten lopen om een doeltrap te krijgen, maar Sjoerd Opschoor dacht daar anders over en ontfutselde hem de bal en stelde vervolgens Jens van Baaren in staat om de 1-1 te maken. Na een onwennige invalbeurt van vorige week komt Jens van Baaren steeds beter in zijn spel. Zeker na dit doelpunt wat misschien wel als een bevrijding werkte, want hij werd een ware plaag voor de Hellevoeters met zijn snelheid en constante dreiging. Pelikaan dacht erop en erover en werd steeds gevaarlijker. Vijf minuten na de gelijkmaker een grote kans op een voorsprong. De in de diepte sprintende Timo Nossent, die heel veel arbeid in de wedstrijd gooide, kreeg de bal goed aangespeeld en alleen op de keeper afgaand, speelde hij juist op tijd de bal af aan de meegelopen Jens van Baaren, maar helaas voor Pelikaan had de nieuwe keeper een prima reflex door zijn hand nog net tegen de bal te krijgen en daardoor kon de verdediging van Hellevoetsluis de bal ternauwernood wegwerken. Het was echt wachten op de 2-1 en de mogelijkheden waren er genoeg. Rond de 70e minuut sloeg het noodlot dubbel toe. De al twee jaar revaliderende Jordy van Deelen die steeds beter in zijn vel begon te zitten en ook steeds meer minuten maakte, kwam ten val. Iedereen hield zijn adem in want heel Pelikaan weet van zijn blessureverleden af. Hij moest uitvallen en het laatste bericht was dat het in ieder geval zijn andere knie is die geblesseerd is geraakt en niet de bewuste knie die voor zoveel ellende heeft gezorgd. We hopen snel uitsluitsel te krijgen. Iedereen was een beetje aangeslagen en ook de organisatie in het veld was even weg. Het valt niet te bewijzen, maar het balverlies dat werd geleden en waar de 1-2 uit voortkwam, zou daar een oorzaak van kunnen zijn geweest. Feit is dat daardoor Pelikaan helemaal uit positie stond en Hellevoetsluis kon scoren. Tegen de verhouding in, maar geen Hellevoeter die daarom maalde. Pelikaan toonde karakter want uit een voorzet van Jens van Baaren kopte Jesper Nossent rakelings naast en vlak voor tijd werd diezelfde Jesper Nossent de diepte ingestuurd en van een meter of dertig verzond hij een vuurpijl die rakelings over de lat ging. Tussen deze acties door voorkwam keeper Dennis Sleiffer met een prima redding de 1-3, maar het mocht niet meer baten, de punten gingen mee naar Hellevoetsluis.

Het is geen schande om van deze goede ploeg te verliezen maar gezien de hoeveelheid kansen en het vertoonde spel was een zege zeker verdiend geweest. Vriend en vijand waren het er in ieder geval over eens dat Hellevoetsluis teveel heeft gekregen. Maar scoren is misschien wel het belangrijkste onderdeel van het voetballen en als dat niet lukt dan win je ook geen wedstrijden. Hellevoetsluis is de grote winnaar geworden van deze competitieronde want alle andere hooggeplaatste clubs verloren. Op naar de volgende wedstrijd en dat wordt ook een pittige, Sparta uit. Een betere tegenstander kan je niet treffen voor een klinkende revanche.

Ook deze wedstrijd weer een debutant, het was de beurt aan Martijn Daane die zijn competitiedebuut maakte, zij het slechts voor 8 minuten.

Dit waren de 15 spelers: Dennis Sleiffer, Yorik van Deelen, Jeffrey Nossent (62, Stephan Ooms), Jordy Leyten, Jordy van Deelen (69, Jesper Nossent), Cees Groeneveld (82, Juthlen Castillo), Timo Nossent, Deveney Veld, Jens van Baaren, Bora Ocak (82, Martijn Daane) en Sjoerd Opschoor.

Foto’s: Fred Leijten