Afbeelding

Verenigingsmarkt in winkelcentrum Oudeland en wijkcentrum ‘t Klankbord

Algemeen

Zwijndrecht - U kent wijkcentrum ’t Klankbord misschien alleen als jongerencentrum, maar weet u dat daar veel meer gebeurt en gebeuren gaat. Al vanaf haar oprichting kan je in ’t Klankbord klaverjassen, worden er regelmatig yoga lessen gegeven en vergaderingen gehouden en wordt er muziek gemaakt. Ja, zelfs op zondag is er regelmatig een kerkdienst.

Onder leiding van de brede welzijnsorganisatie Diverz hebben een aantal enthousiaste bewoners de handen in één geslagen om van ’t Klankbord weer een plek te maken, ‘voor en door de wijkbewoners’. Een eerste initiatief is al geboren: iedere dinsdagochtend wordt er door een groep enthousiaste dames gebreid voor minima en vluchtelingen. Vindt u het leuk om mee te doen, sluit dan gewoon aan. U bent welkom iedere dinsdagochtend om 9.30 uur in ’t Klankbord.

Bij dit eerste initiatief blijft het overigens niet. Om van ’t Klankbord weer de huiskamer van de wijk te maken heeft donderdag 10 maart j.l. een ruime groep wijkbewoners ideeën gedeeld over de behoeften die in hun wijk leven. Ook winkeliersvereniging Oudeland was daarbij uitgenodigd. De winkeliers willen met hun ondernemingsvereniging graag participeren en de activiteiten van de bewoners faciliteren.

Ideeën die zo al geopperd werden zijn, het organiseren van inloopochtenden waar wijkbewoners op hun gemak een kopje koffie kunnen drinken, een stemmig zomeravondconcert, een gezellige wijk barbecue, kindermiddagen en nog veel meer.

Als eerste grote activiteit trappen we af met een verenigingsmarkt op zaterdag 16 april as. De zaterdag voor Pasen.
Winkelcentrum Oudeland, bewoners en welzijnsorganisatie Diverz slaan de handen ineen om hier een leuke dag van te maken. Naast de verenigingen en clubs die al gebruik maken van ’t Klankbord is er ook ruimte voor andere verenigingen om aan te sluiten. Is dit iets voor uw vereniging, geef u dan op voor een gratis kraampje via info@propart.nl. 

Muziekvereniging Het Geklank heeft haar medewerking al toegezegd en zal deze dag muzikaal omlijsten met gezellige optredens, voor de kinderen zijn er leuke activiteiten en lekkere traktaties.

Kortom wij hopen op een gezellige dag, voor en door onze wijkbewoners. U komt toch ook?