Afbeelding

Succesvolle start van het seizoen voor Twirlteam Celebration

Algemeen

Zaterdag 26 maart was het eindelijk zover: De eerste twirl-wedstrijd van dit jaar! Ditmaal met nieuwe onderdelen voor sommige leden en meerdere plaatsingspunten voor de Nederlandse Kampioenschappen die dit jaar op 28 en 29 mei in Almere worden gehouden.

Het was een vroege ochtend voor de leden van Celebration maar zeker niet voor niets.

Als eerste mocht Yara van Gelder het spits afbijten met haar nieuwe onderdeel 1 baton. Hiermee behaalde zij maar liefst 60,7 punten, waardoor zij de volgende wedstrijd in de Juvenile Novice klasse mag uitkomen. Hierna waren Yselle Kleingeld en Isa van Gelder aan de beurt met hun 1 baton routine. Voor Yselle was dit ook de eerste keer, Isa heeft na een korte pauze weer deelgenomen met dit onderdeel. Yselle wist liefst 65,9 punten te behalen waardoor zij de volgende wedstrijd in de Preteen Beginner uit mag komen. Isa heeft zelfs met haar routine de 1e plaats weten te bemachtigen. Sam Euser liet een prachtige routine zien, zij liet maar 1 keer haar baton vallen, hierdoor heeft zij vol trots de 1e plaats behaald. Eliza Asbehyou is in diezelfde categorie heel netjes 2e geworden.

Omdat de wedstrijden in 2 blokken zijn verdeeld, was het al snel tijd voor ons volgende onderdeel: 2 baton. Het is best moeilijk om 2 batons tegelijkertijd draaiend te houden, maar dit gingen Isa van Gelder en Aminda Geerards goed af. Zij behaalde beiden een prachtige 1e plaats met hele mooie punten.

Bij twirlen draait het niet alleen om het draaien en gooien van de baton maar ook om lenigheid. Bij het onderdeel Super-X-Strut liet Yselle dit goed zien! Zij liet haar routine zien aan de jury en behaalde hiermee inmiddels haar 2e plaatsingspunten voor de Nederlandse Kampioenschappen: 68,0 punten. Met deze routine zal zij over 2 weken samen met coach Sabine Mouthaan afreizen naar Sélestat in Frankrijk om daar beiden deel te nemen aan de Europese Kampioenschappen. Iets om super trots op te zijn. Ze zijn inmiddels goed voorbereid voor het EK.

Hierna was het tijd voor het onderdeel Solo Dancetwirl. Wederom mocht Yara hierbij als eerste op en behaalde 60,9 punten, goed voor een 1e plaats. Door wat verschuivingen in het programma was Yselle direct hierna aan de beurt, zij zette een super show neer en behaalde hiermee 68,2 punten. Dit betekent de eerste plaatsingspunten voor het NK. Ook mochten Isa, Aminda en Sam hun routines laten zien en hebben alle drie de dames hiermee een 2e plaats weten te bemachtigen met hele mooie punten.
Als laatste van de solo’s waren onze 2 coaches aan de beurt: Dianne Kerkhof en Kelly Bettonvil, zij behaalde een mooie 1e en 2e plaats in hun categorie.

Om de wedstrijd af te sluiten mochten Isa & Yselle hun nieuwe duo laten zien. Ze waren wat zenuwachtig maar dit kon de pret in hun show niet onderdrukken. Op een muziek-mix van Sing hebben zij een super gezellige routine laten zien en mogen zij de volgende wedstrijd uitkomen in Preteen Novice.

Een zeer geslaagde wedstrijd ochtend voor Twirlteam Celebration, de coaches zijn meer dan trots. Zij kijken zeer uit naar de volgende wedstrijd welke zaterdag 2 april in Noordwijk wordt gehouden.
Ben je door deze meiden nieuwsgierig geworden en lijkt het jou leuk om een keertje te komen kijken bij ons? Kijk dan op www.celebrationzwijndrecht.nl of neem contact op via bestuur@celebrationzwijndrecht.nl en wordt lid van onze super gezellige vereniging.