Afbeelding
Foto: Pieter van der Laan

Zwijndrecht - Lindesteyn, nieuwe en luxe appartementen binnenkort in verkoop

Algemeen

Aan de Buizerdstraat wordt binnenkort het nieuwbouw project Lindesteyn gerealiseerd. Om precies te zijn, ter hoogte van de Kerkweg, waar vroeger de basisschool stond. Ward Koppejan en Bo Bruseker zijn de ontwikkelaars bij Van Wijnen die aan Lindesteyn werken. De twee zijn bij het plan betrokken op het moment dat het ontwerp werd aangepast en de maisonnettes plaatsmaakten voor zeer royale, gelijkvloerse topappartementen. Samen voeren ze gesprekken met de gemeente en architect en zorgen ze ervoor dat op deze mooie plek, ingebed in het groen, een gebouw komt dat mooi is om te zien, maar bovenal heel veel woonplezier biedt. We vroegen hen naar de visie achter het ambitieuze plan en onze lezers meer te vertellen over het appartementen aanbod.

Een verborgen schat
Bo en Ward zijn beiden trots op het ontwerp dat er ligt. “Heel mooi hoe het gebouw uit het landschap lijkt te verrijzen doordat het iets opgetild ligt en door het vele groen eromheen. Goed dat de gemeente zich hier hard voor heeft gemaakt. De mooie vorm en het transparante karakter van het gebouw doen recht aan de plek en stralen de luxe uit die we voor ogen hebben. Lindesteyn is een beetje een verborgen schat. In het nieuwe woongebouw komen riante tot zeer royale appartementen en daar is veel vraag naar in Zwijndrecht. Fijn dat we daar iets in kunnen betekenen.”

Zien voor wie je het doet
Bo: “Lindesteyn zit inmiddels in een latere fase van het proces, wat weer andere uitdagingen geeft. Naarmate we richting de start verkoop bewegen, komen we steeds dichterbij de realisatie en begint een project echt te leven. We zien dat wekelijks veel nieuwe belangstellenden zich aanmelden op de website. Straks gaan we deze mensen ontmoeten en weet je voor wie je het gemaakt hebt. In Lindesteyn komt een gezamenlijke tuin. Deze moet nog ontworpen worden. Dat doen we straks samen met de uiteindelijke bewoners. Een mooi participatietraject dat ik mag begeleiden.”

Hoe anders is het nu
Ward vult aan: “Tijdens de woningcrisis kwam het wel eens voor dat we als ontwikkelaar de enige aanwezigen waren op een start verkoop. Dat was zo teleurstellend, want je doet echt je best om iets te maken waar mensen blij van worden. Hoe anders is het vandaag de dag! Bij Lindesteyn zien we ons eigen enthousiasme terug in het enthousiasme van belangstellenden. Dat maakt ons werk wel echt leuker.”

De verkoop van Lindesteyn staat al op de planning voor mei 2022 en eind dit jaar wil Van Wijnen starten met de bouw. Wil je niets missen? Meld je dan snel aan als belangstellende op www.lindesteyn.nl om op de hoogte te blijven of neem contact op met Ooms Makelaars Dordrecht.