Afbeelding

Rogier Dorsman zwemt naar 5 wereldtitels

Algemeen

De 22 jarige Rogier Dorsman uit Heerjansdam heeft op het WK Para zwemmen in Madeira een record aantal medailles gewonnen. De zwemmer die een visuele beperking heeft, had zich eerder dit jaar op 7 afstanden geplaatst en had het doel om met 7 medailles terug te keren. Op zondag 12 t/m 18 juni heeft hij zich elke dag ’s morgens in de serie moeten plaatsen om ‘s avonds de finale te mogen zwemmen. En dat lukte goed!

Met maar liefst 5 gouden en 2 zilveren medailles keerde hij zondag de 19e, met extra zware handbagage, terug naar Heerjansdam. Hij won goud op de 50m. vrije slag, 100m. schoolslag, 200m. wisselslag, 100m vrije slag en 400m. vrije slag. Zilver haalde hij op de 100m. vlinderslag en de 100m. rugslag. Ook zwom hij op de 200m. wisselslag en 100m. vrije slag een kampioenschapsrecord.

Rogier: “Het ging boven verwachting. Dat ik met 7 afstanden naar het WK ging, was al bizar. Het blijkt dat ik de 1e Nederlander ben die 7 afstanden op het WK zwemt. Om dan terug te keren van het toernooi met 7 medailles is wel heel tof! Nu heb ik even vakantie en kan ik 4 weken genieten van dit prachtige resultaat voor ik weer verder ga trainen. O ja, zaterdag ga ik nog wel de clubkampioenschappen bij mijn cluppie ZZ&PC De Devel zwemmen”.

Lees hier de digitale editie

Hendrik-Ido-Ambacht

Zwijndrecht

Nieuwsbrief

Meld u aan voor de digitale nieuwsbrief van Weekblad De Brug. U ontvangt dan elke week de edities in uw mailbox.