Afbeelding

De Wijngaard doneert 7.498,43 euro aan Vrienden van het Sophia

Algemeen

Christelijk kindcentrum De Wijngaard van PIT kinderopvang & onderwijs heeft een bedrag van maar liefst 7.498,43 euro overhandigd aan Gertjan Bosman van de Stichting Vrienden van het Sophia. Dit geld is bij elkaar gebracht met een sponsorloop. De kinderen van De Wijngaard kregen de uitdaging zoveel mogelijk rondjes in de buurt van het kindcentrum te lopen en zich door familie, vrienden en andere betrokkenen te laten sponsoren.

“Wij leren de kinderen dat het belangrijk is iets te doen voor anderen. Een van onze kernwaarden is ‘Samen’ en in het verlengde daarvan vonden we het mooi om met een sportieve prestatie de Vrienden van het Sophia financieel te ondersteunen,” vertelt Mirjam Baardman, leerkracht bij kindcentrum De Wijngaard. De Stichting Vrienden van het Sophia doet er alles aan om het verblijf van kinderen in het Erasmus MC Sophia Kinderziekenhuis zo aangenaam mogelijk te maken en draagt bij aan wetenschappelijk onderzoek en vernieuwende projecten. 

De kinderen hebben hun best gedaan om zoveel mogelijk geld in te zamelen en daarna zoveel mogelijk rondjes te rennen. Van het bedrag ging twee derde naar de Vrienden van het Sophia en een derde was bestemd voor twee tafeltennistafels op het speelleerplein. Gertjan was zichtbaar onder de indruk van het enthousiasme van de kinderen en heel blij met het mooie bedrag. Hij beloofde de kinderen dat het geld een goede bestemming krijgt. “Geweldig om te ervaren dat kinderen dit met zoveel motivatie voor andere kinderen doen. Het was een mooie dag met een opbrengst die we van tevoren nooit hadden gedacht,” aldus Mirjam Baardman.