Afbeelding
Foto:

Mondzorg Ambacht neemt nog nieuwe patiënten aan

Algemeen

Deze week op de voorpagina: Mondzorg Ambacht

In een tijd van een landelijk tandartsentekort en praktijken die een patiëntenstop inlassen, heeft Mondzorg Ambacht besloten geen patiëntenstop in te lassen en gewoon nog nieuwe patiënten aan te nemen.

Preventief

“We vinden het belangrijk dat iedereen naar de tandarts kan” geeft Elea Kooiman aan, eigenaar van de praktijk. Natuurlijk is er een uitdaging met een landelijk tandartsentekort, maar inmiddels kan ik wel zeggen dat we een topteam hebben staan met gespecialiseerde tandartsen, zodat we nét wat meer kunnen.
Helaas gaan er in Nederland steeds minder kinderen naar de tandarts, waardoor de tandheelkundige zorg alleen maar toeneemt op het moment dat deze groep wel naar de tandarts gaat. Vaak zijn er dan al dingen die behandeld moeten worden, terwijl dit voorkomen had kunnen worden als kinderen elke 6 maanden een bezoek aan de tandarts brengen. Bovendien is tandheelkundige zorg tot 18 jaar volledig gratis. Preventie is hierbij het sleutelwoord!

Specialisaties

Waar de praktijk ooit begon als Mondhygiënepraktijk gespecialiseerd in parodontologie zijn we de afgelopen jaren flink uitgebreid.
Inmiddels zijn we gespecialiseerd in:

- Patiënten met angst voor de tandarts

- Wortelkanaalbehandelingen

- Esthetische tandheelkunde

- Implantologie

- Parodontologie

- Kinderen

Voor die laatste groep hebben we een speciaal kind-programma opgezet. Met dit programma zorgen wij ervoor dat kinderen die het erg spannend vinden om naar de tandarts te gaan, stoelvrij worden. In een aantal sessies zie je ze vooruit gaan en durven ze steeds meer, totdat ze zonder angst de stoel in gaan.

Mondhygiënisten

Onze mondhygiënisten zijn gespecialiseerd in de parodontologie en onze preventie-assistenten zijn de rechterhand van zowel de tandartsen als de mondhygiënisten. Dit is een erg fijne manier van werken. Bovendien bieden zij het kind-stoelvrij programma aan en nemen zij ook patiënten van andere tandartsen aan. 

Patiënten kunnen zich bij onze mondhygiënisten aanmelden zonder dat ze bij ons naar de tandarts gaan. Ook krijgen wij vanuit de gehele regio patiënten doorverwezen van andere tandartsen.

Elea; Dit is een ontzettend goede manier om met elkaar samen te werken en te zorgen voor hoogwaardige tandheelkunde waar mensen ook echt mee geholpen zijn. Je kunt immers niet zelf overal goed in zijn. Net als wij sturen wij mensen ook door naar specialisten die wij niet in huis hebben.

Ons motto is: Aandacht maakt het verschil! En dat blijkt uit de patiëntenzorg. We nemen de tijd, en stellen behandelplannen op zodat men altijd weet waar hij/zij aan toe is.

Vestiging Heerjansdam

In oktober 2021 is Elea een 2e vestiging gestart in Heerjansdam, ook daar nemen wij nog nieuwe patiënten aan. In augustus zal deze praktijk 3 weken dicht zijn i.v.m. een verbouwing, maar telefonisch zijn wij wel te bereiken.

Meld u en uw gezin aan voor tandheelkundige zorg met aandacht!


Mondzorg Ambacht

De Spiegel 15
3341 CA H.I.Ambacht
tel: 078-7851621
www.mondzorgambacht.nl