Afbeelding

Zomerkamp Zwijndrecht; onvergetelijk

Algemeen

Zomerkamp Zwijndrecht is afgelopen zaterdag teruggekeerd uit Renesse. Het kamp kijkt terug op een onvergetelijke week vol gezelligheid, spelletjes en nieuwe vriendschappen.

Ook het tweede deel van de week zat vol kamptradities. Vroeg uit de veren, kampvlag hijsen, kamplied zingen en dan… disco-ontbijt? Jawel. Dinsdagavond is de grote kampdisco, dus die ochtend worden alvast de dansmoves geoefend. Een boterham met pindakaas eten onder een discobol. Wie wil dat nou niet?

Die middag staat er een wensput op het speelveld die spelletjes wenst. Dus wordt de langste kledingketting gemaakt, spelen we putje koekoek, en sorteert de groep zich op lengte zonder te praten. Ook de rest van de week zit vol mooie activiteiten zoals levend stratego, voetballen, strandwandelen, zwemmen en natuurlijk het spannende Overloopspel waarbij de kinderen ongezien over het terrein proberen te sluipen.

De week wordt afgesloten met de Bonte Avond. Er is weer hard geoefend op dansjes, toneelstukjes en quizzen. Het dak gaat er af, de kinderen maken hun eigen feestje en het is geweldig om te zien hoeveel lol ze hebben. Bij de afsluitende disco valt het afscheid nemen zwaar. De volgende dag zit het kamp erop en is deze zomervakantie weer fantastisch afgesloten.