Marjet van Os, directeur van Cascade Foto: Cees van Meerten
Marjet van Os, directeur van Cascade Foto: Cees van Meerten Foto: Cees van Meerten FotoExpressie

Cascade bestaat 25 jaar en dat gaan we vieren!

Algemeen

“We zijn echt trots op deze mijlpaal. Het is bijzonder dat de gemeente 25 jaar geleden zo’n mooi cultureel centrum heeft gebouwd. In Cascade, maar ook in sporthallen De Ridderhal en De Sophiahal, bieden wij mogelijkheden voor zaalhuur aan verenigingen en (sport)clubs, scholen, organisaties, bedrijven en particulieren. We organiseren evenementen en allerlei activiteiten voor iedereen. De afgelopen 25 jaar kwamen er dan ook veel mensen bij ons over de vloer, vandaar dat we het jubileumfeest graag vieren met alle Ambachters”, vertelt Marjet van Os, directeur van Cascade.

Huiskamer van Ambacht

Marjet: “Na twee turbulente coronajaren is het zo fijn om weer vol in bedrijf te zijn, gasten te ontvangen en leuke en bijzondere activiteiten te organiseren. Dit jubileum grijpen we aan om een knalfeest te vieren waar iedereen welkom is, zoals dat hoort in de huiskamer van Ambacht. Dat is wat we zijn en de komende jaren verder willen uitbouwen, ook omdat er een revitalisatie van het pand voor de deur staat. Momenteel zijn we volop bezig met plannen maken en bekijken we hoe we Cascade verder willen en kunnen ontwikkelen. Dat doen we in nauw overleg met de gemeente. Maar zeker ook met allerlei lokale partners zoals de Bibliotheek AanZet, Hi5Ambacht, Just Dymph Kids, het Historisch Genootschap, de Blije Borgh, (sport)verenigingen en andere partijen waar we meer mee willen gaan samenwerken. Met elkaar kunnen we een breed aanbod van activiteiten realiseren waar we alle Ambachters mee verrassen en waar iedereen plezier aan beleeft. Wij kijken in ieder geval alvast met veel plezier uit naar de toekomst en proosten op de volgende 25 jaar!”

Jubileumprogramma voor iedereen

Het theaterseizoen 2022-2023 start dit jaar extra feestelijk omdat september is uitgeroepen tot dé feestmaand van Cascade. “Cascade biedt een uitgebreid jubileumprogramma aan en we delen cadeautjes uit, daarvoor gaan we ook naar buiten. Denk aan de Pleinbios tijdens de Zomerparkdag, maar ook aan de Classic Express. Dit is een rijdende concertzaal waar kinderen kunnen kennismaken met klassieke muziek. Een culturele belevenis die we de Ambachtse basisschoolleerlingen graag cadeau geven”, vertelt Marjet. In samenwerking met de Blije Borgh zijn de senioren uitgenodigd voor een Appeltaartconcert in café BOVEN. Een gratis activiteit waar het luisteren naar prachtige muziek prima samengaat met het genieten van koffie met appeltaart. Verder is er ook nog een historische tekentour dwars door Ambacht.

Ook het theaterprogramma staat in september in het teken van het jubileum. Bij de Backstage Comedy Tour bekijk je optredens van verschillende comedians op plekken waar je anders als bezoeker niet komt. En voor de kinderen is er een speciale Voorproefmiddag waar Thijs en Tess Theater hen laten proeven aan het nieuwe kindertheaterseizoen in Cascade. Superleuk meeleeftheater van Just Dymph Kids voor kinderen tussen de 3 en 10 jaar!

Eigenlijk is het te veel om op te noemen!
Houd de sociale media in de gaten voor het
actuele nieuws en kijk op de website
www.stichting-cascade.nl
voor het complete jubileumprogramma.