Burgemeester Jan Heijkoop begroette de tijdelijke bewoners van de crisisnoodopvanglocatie. foto: Peter Hol
Burgemeester Jan Heijkoop begroette de tijdelijke bewoners van de crisisnoodopvanglocatie. foto: Peter Hol

Crisis noodopvang Weteringsingel verlengd

Algemeen

De tijdelijke huisvesting in de voormalige gymzaal aan de Weteringsingel wordt verlengd tot eind van dit jaar. De gemeente Hendrik-Ido-Ambacht heeft hiertoe besloten na verzoek van de veiligheidsregio Zuid-Holland Zuid. Omdat de Rijksoverheid er nog niet in is geslaagd de omstandigheden in het meldcentrum van Ter Apel te verbeteren heeft zij – net als andere veiligheidsregio’s - van het rijk het verzoek gekregen om de crisisnoodopvang te verlengen tot en met 31 december 2022.

Verantwoordelijkheid nemen
Burgemeester Jan Heijkoop: “Wij vinden het als gemeente belangrijk om hierin onze verantwoordelijkheid te nemen en aan dit verzoek tot verlenging gehoor te geven. We gaan met vertrouwen deze verlengde opvangperiode in, mede gezien onze ervaring van de afgelopen tijd. Met het bieden van deze opvang hopen wij een kleine bijdrage te leveren aan een oplossing voor de schrijnende situatie in ter Apel. Ik ben trots op Ambacht die als gastvrije gemeente ook hierin haar rol pakt en verlengde opvang van asielzoekers organiseert. Met deze handreiking richting het Rijk, geven wij hen de gelegenheid om voor het einde van het jaar te zorgen voor structurele oplossingen voor de situatie in Ter Apel.”

Crisisnoodopvang
Crisisnoodopvang houdt in dat bed, bad, brood en veiligheid wordt geboden. Gemeenten Hendrik-Ido-Ambacht en Dordrecht verzorgen op verzoek van het ministerie van Justitie en Veiligheid tijdelijke crisisnoodopvang voor asielzoekers. De gemeente Dordrecht vangt ongeveer 170 asielzoekers op in de voormalige nachtopvang van het Leger des Heils, in Hendrik-Ido-Ambacht biedt de oude sportzaal aan de Weteringsingel onderdak voor ongeveer 30asielzoekers.

Op de website van de gemeente is een speciale pagina opengesteld. Hierop wordt het laatste nieuws geplaatst. Kijk hiervoor op h-i-ambacht.nl/noodopvang.  

Foto: Peter Hol